Rekommendationer

Varfor heter det Sergels torg?

Varför heter det Sergels torg?

Namnet Sergels torg kommer från en känd konstnär som hette Johan Tobias Sergel (1740-1814).

Vad hette Södermalmstorg tidigare?

Södermalmstorg

Södermalmstorg 2012.
Anlagt Medeltiden
Namngivet 1700-talet
Tidigare namn Malmtorget
Läge

Vad heter torget vid Slussen?

Södermalmstorg ligger vid Slussen och är ett av Stockholms äldsta torg. Torget fick sin nuvarande utformning i samband med den radikala omgestaltningen av Slussenområdet på 1930-talet. Här möts Götgatan och Hornsgatan. Söder om torget ansluter Ryssgården och Stockholms stadsmuseum.

Vad händer på Sergels torg?

Vi är många som känner en oerhörd ilska och frustration över Rysslands invasion av Ukraina. Så kom med oss imorgon när vi tillsammans står upp för folkrätten och manifesterar vår solidaritet med Ukraina. Vi samlas kl 12:00 på Sergels torg.

Vem ritade kristall vertikal accent?

Konstverket ”Kristall – vertikal accent i glas och stål” av Edvin Öhrström vid Sergels torg, ofta kallad obelisken, har renoverats och fått ny belysning. Edvin Öhrströms konstverk stod klart våren 1974 och Öhrströms vision för hur glasobelisken skulle upplevas med invändig belysning finns dokumenterad.

Vad händer på plattan?

De ikoniska svartvita plattorna på Sergels torg ska bytas ut. I dag är en tredjedel av plattorna antingen spruckna eller ersatta med asfalt. Arbetet ska ske i etapper och entréer till exempelvis t-banan, affärer och Kulturhuset ska vara tillgängliga under hela byggtiden.

Varför heter det Malmgård?

I äldre handlingar användes benämningen ”trädgårdar”, från 1600-talets mitt möter namnet ”malmgård”. Det blev snart en modesak att äga sådana malmgårdar, och de skulle helst uppföras på norra malmen (Norrmalm). Men även på södra malmen (Södermalm) fanns många trädgårdstomter.

När kommer Slussen vara klar?

Hur tar man sig till bussterminalen som trafikant? Bussterminalen planeras vara klar år 2023 och kommer att vara tillgänglig för trafikanter från ett flertal ingångar, se bild.

Vad händer på plattan idag?

Sergels Torg: brott & händelser Inga händelser har rapporterats från Polisen denna dag.

Share this post