Frågor

Hur mycket okar vardet pa ett hus om man har pool?

Hur mycket ökar värdet på ett hus om man har pool?

Genom avancerad analys som är baserad på faktiska försäljningar och statistiska värderingar visar Boolis poolanalys tydligt att ett hus som säljs med pool har ett högre värde än de som inte har det. Skillnaden är i snitt 3,45 procent eller 249 000 kronor beroende på var i landet man bor.

Hur nära huset får man bygga pool?

Tänk bara på att lämna tillräckligt med plats närmast huset för matplats, solstolar och annat, gärna så att familjens badare inte stör de övriga för mycket med stoj och stänk! Undvik att placera poolen alltför nära stora buskar eller träd för att slippa göra rent poolen från löv och annat skräp så ofta.

Hur går en värdering av huset till?

Hur går en värdering till? En värdering innebär att en mäklare kommer hem till dig och ni gemensamt går igenom bostaden. Du får berätta om din villa och eventuella renoveringar som har gjorts. Mäklaren kan ge dig tips på små renoveringar som kan öka värdet på ditt hus och om du planerar att sälja får du en offert.

Vad kostar en pool 8×4?

Poolen är flexibel och kan byggas i olika storlekar, former och vinklar – dessutom kan du välja bland olika stommar. Bygget sker utifrån och in, vilket inte kräver något extra utrymme vid montering. Det mest populära måttet är 4 x 8 m. Pris: ca 85 000–200 000 kr.

Vart placera pool?

Placering av pool

  1. Poolens höjd i förhållande till hus och tomt.
  2. Skyddad plats.
  3. Solig plats.
  4. Skugga på uteplatsen.
  5. Snåla inte med utrymmet.
  6. Säkerhet.
  7. Stängda ytor.
  8. Teknikrummet ska stå nära bräddavloppen.

Är pool värdehöjande?

Rent generellt så ger hus med en pool på tomten ett exklusivt intryck och bidrar med en direkt värdehöjning. Husspekulanter som drömmer om en pool blir mer benägna att snabbt lägga bud om det finns en pool på tomten. Att bygga en pool kan helt enkelt driva en försäljning i en positiv riktning för säljaren.

Är folkpool dyra?

– Kostnaden för att ha en pool är ungefär 3 500 kronor i elförbrukning under en säsong om man täcker vattnet bra. Sedan tillkommer ungefär 1 000 kronor i kemikalier för att få bra vatten under hela säsongen. Hur svårt är det för en vanlig lekman att klara av det här med kemikalierna?

Share this post