Rekommendationer

Vad ar Surrogatdelgivning?

Vad är Surrogatdelgivning?

Myndigheten ska skicka eller lämna handlingen till delgivningsmottagaren efter att meddelandet har lämnats om det kan ske och inte bedöms onödigt. Bestämmelsen motsvarar vad som gäller vid muntlig delgivning. När handlingen lämnas till annan person än delgivningsmottagaren kallas det surrogatdelgivning.

Vem kan delge?

Med delgivning menas att en handling eller information om ett beslut lämnas till en person. Det vanligaste sättet är att handlingen skickas med post till den person som ska delges. Personen anses delgiven när han eller hon har skrivit under ett mottagningsbevis.

När kan förenklad delgivning användas?

Förenklad delgivning får användas av en myndighet vid delgivning med den som är part eller har liknande ställning i målet, om denne har fått information av myndigheten att delgivningssättet kan komma att användas (24 § delgivningslagen).

Vad är Eftersökningsbevis?

Förr i tiden spikade man upp handlingen på den eftersöktes dörr, därav namnet. Idag lämnas den diskret i brevlådan, men först efter att man bockat av en rad olika kriterier som noga antecknats i ett så kallat eftersökningsbevis. Detta blir sedan underlaget för redovisning av en korrekt utförd delgivning.

Vem betalar Delgivningsman?

betala en skuld bara för att du skriver under delgivningskvittot. Kvittot är endast ett bekräftelse på att du tagit emot brevet och ett bevis på att du vet om att kravet från Kronofogden finns.

Vad är delge?

Delge betyder ungefär detsamma som meddela.

Vad händer om man inte skickar in delgivning?

Om du inte skickar in delgivningskvittot kan delgivning ske på ett annat sätt, exempelvis genom stämningsmannadelgivning vilket innebär att en delgivningsman uppsöker dig personligen för att få ett delgivningskvitto underskrivet.

När använder polisen förenklad delgivning?

När domstolen skickar brev med förenklad delgivning Handlingar kan skickas till dig med förenklad delgivning så länge som målet pågår. Om målet överklagas kan förenklad delgivning användas även i högre instanser.

Share this post