Frågor

Vilka av gavorna kan atervinnas till konkursboet och under vilka forutsattningar?

Vilka av gåvorna kan återvinnas till konkursboet och under vilka förutsättningar?

För att återvinning ska kunna ske krävs att betalningen har skett antingen med annat än sedvanliga betalningsmedel, i förtid eller med belopp som avsevärt har försämrat gäldenärens ekonomiska ställning. Betalningen ska ha skett senare än tre månader före fristdagen eller senare än två år om det är till en närstående.

Vilka måste upprätta kassaflödesanalys?

Större företag/koncerner, enligt Årsredovisningslagens definition (80Mkr omsättning m.m.) i ÅRL 1:3, är skyldiga att bifoga en kassaflödesanalys i sin års- och/eller koncernredovisning medan mindre företag får lov att göra det frivilligt.

Vilka typer av företag behöver upprätta en kassaflödesanalys?

Enligt årsredovisningslagen är bolag över en viss storlek skyldiga att göra en kassaflödesanalys och inkludera den i sin årsredovisning….Vilka företag måste göra en kassaflödesanalys?

  • Omsättning på över 80 miljoner kronor om året.
  • Fler än 50 anställda.
  • En balansomslutning på över 40 miljoner kronor.

Hur görs en kassaflödesanalys?

Man räknar fram kassaflödet från den löpande verksamheten, före betalda räntor och inkomstskatter. Båda metoderna innehåller samma delar: kassaflöde från den löpande verksamheten, kassaflöde från investeringsverksamheten samt kassaflöde från finansieringsverksamheten, men tas fram på lite olika sätt.

Vad kan man använda en kassaflödesanalys till?

Kassaflödesanalysen visar pengar in och pengar ut under en viss tidsperiod. Den består av en uppställning av inbetalningar och utbetalningar, som beskriver hur företagets likvida medel har förändrats under perioden. Det är ett enkelt sätt att åskådliggöra förändringar i verksamheten.

När måste man ha kassaflödesanalys?

Vad innebär Fristdagen?

Fristdagen är den dag då ansökan om konkurs kom in till domstolen. Vanligast när det gäller återvinning är att sådan kan ske om en återvinningsbar transaktion skett inom sex eller tre månader före fristdagen. Tidsfristen är olika beroende på vilken återvinningsregel som används.

Vad kan man få ut av ett konkursbo?

Ett tvångsförfarande där en gäldenärs samtliga tillgångar tas i anspråk för att betala dennes borgenärer. Under konkursen omhändertas tillgångarna av ett konkursbo, som är en separat juridisk person som företräds av en konkursförvaltare. Gäldenären förlorar alltså rådigheten över tillgångarna.

För att återvinning ska kunna ske krävs att betalningen har skett antingen med ovanliga betalningsmedel, i förtid eller med belopp som avsevärt har försämrat gäldenärens ekonomiska ställning. Betalningen ska ha skett senare än tre månader före fristdagen eller senare än två år om det är till en närstående.

Vad är syftet med återvinning?

2.1 Återvinningsreglernas syfte Reglerna om återvinning skall motverka att gäldenären vidtar dispositioner som kan vara till skada för borgenärerna. Återvinningsbestämmelserna är preventiva.

Hur fungerar det med kreditfaktura?

Fakturan är kundens krav på betalning av en tjänst eller vara, men i fall av retur, kompensation, skador på varor eller liknande situationer kan säljaren av produkten välja att stryka fakturan. Alltså kreditera den. När en faktura krediteras blir den ursprungliga fakturan krediterad och det skapas en kreditfaktura.

Vilket konto bokförs kreditfaktura?

En kreditering innebär att försäljningsintäkterna minskar (debiteras) och att den utgående momsen eventuellt också minskar (debiteras) om försäljningen var momspliktig. I baskontoplanen bokförs intäkter i kontoklass 3.

Share this post