Populära

Varfor Platreglar?

Varför Plåtreglar?

Fördelar med stålreglar är att de är ihåliga och kan hålla fast isoleringsskivorna, alltid är helt raka, i nivå och monteras lätt och snabbt. Då de inte påverkas av röta är de extra bra i källare där trä kan påverkas av fukten.

Hur skarvar man Plåtreglar?

Reglarna bör vara ca 10 mm kortare än vägghöjden. Hela längder bör användas, men vid behov kan reglar med asymmetriska flänsar skarvas genom att skjuta profilerna in i varandra – s.k. boxas. Överlappningen bör vara minst 600 mm och skarvpunkterna förskjuts från regel till regel.

När är det som Fuktigast i källare?

Grundförutsättning: utomhustemperatur på 25 grader och 70 procent relativ fuktighet. När denna luft kommer in i en källare eller krypgrund påverkas den starkt av inomhusluften, den kyls ned. Om temperaturen på inkommande luft sjunker till exempelvis 20 grader stiger den relativa fuktigheten till hela 95 procent.

Hur bygger man en källarvägg?

Bygga källarväggen på källargrunden Eftersom att man vid källarväggarna har direkt kontakt med marken är det viktigt att man dränerat väggarna ordentligt. Det gör man ofta med dräneringskivor som man då sätter utanpå väggen och det finns flera olika väggsystem att välja mellan.

Varför använder man stålreglar?

Vi föreslår att du använder dig av en stålregel att fästa gipsskivorna i. Det har bl a fördelarna att det går lättare, väger mindre och transporterar mindre ljud än en traditionell träregel. I stort sett alla våra gipsskivor går att använda till att bygga innerväggar med stålregel.

Vad kan man bygga med stål?

Här är några få exempel på produkter av stål: Byggnader: plåttak, stålbalkar, armering och fästelement. Fordon: personbilar, lastfordon, tåg och cyklar.

Hur man bygger en vägg?

Bygga innervägg

  1. Markera väggens placering på golvet.
  2. Syll och hammarband.
  3. Väggreglar.
  4. Avståndet mellan reglarna bestäms av hur breda gipsskivor du ska använda.
  5. Förstärk med kortlingar.
  6. Över dörröppningen ska en vertikal kortling sättas.
  7. Förbered för eldragningar.

Hur man gör en vägg?

Gör så här:

  1. Börja med att mäta bredd och höjd på den nya väggen/väggarna och gör en enkel skiss för att kunna beräkna åtgången av material.
  2. Fundera på om du behöver kunna sätta upp tunga saker på väggen eller hur viktigt det är med ljudisolering.
  3. Inhandla allt material som behövs och de verktyg som du eventuellt saknar.

Hur mycket fukt är ok i hus?

En optimal luftfuktighet inomhus på 40-60 % hämmar tillväxten av bakterier och mögel, och du får en behaglig inomhusluft du kan andas utan att det känns torrt.

Är det dyrt att bygga källare?

Genomsnittspriset för att bygga ut källare ligger på omkring 15.000 kr per kvadratmeter, men kostnaderna varierar stort från projekt till projekt.

Vad ska man ha på väggarna i källare?

Väggar: Använd fukttåligt material. Tak: Fukttåliga material. Sätt aldrig gipsskivor direkt mot väggen utan lämna en luftspalt mellan yttervägg och gipsskiva. Använd plåtreglar.

Hur tjock är en regel?

Regel är en term inom trävarubranschen och avser trävirke med tjockleken 34-63 mm och bredden 70-125 mm. På senare år har reglar av metall blivit vanligare. Regeln används som byggnadsdetalj i en stomme för en husvägg (regelvägg).

Hur bygger man en Halvvägg?

Jag satte en regel mellan golv och tak som jag sedan byggde en låda till den delen som är mellan överkant på väggen och taket så det ser ut som en rejält regel. Regla upp med 70×45 reglar. Sätt spånskiva eller liknande som första lager och sedan gips.

Hur fäster man reglar i betong?

Om det är lättare infästning så räcker det med en vanlig nylonplugg eller en spikplugg. Vid lite tyngre laster behöver du däremot använda en betongskruv, expander eller fasadplugg. För att fästa en träregel i en betongvägg är det enklare med en fast plugg än en expander.

Hur använder man stålreglar?

Ofta behöver man inte fästa reglarna i skenorna, men profilerna går att fästas till varandra med hjälp av skruvar eller fixertång. Mot andra gipsskiveväggar fästes reglarna antingen till skivorna eller till stommen bakom skivorna. Använd pluggar till fäste i skivorna och skruvar till fäste i stommen.

Vilken storlek på reglar?

För byggändamål sågas plank och reglar vanligen i 47 mm tjocklek för gran och i 50 mm tjocklek för furu. Plankens bredd ligger mellan 150 och 250 mm. Reglarnas bredd varierar med 75–125 mm. Bräder sågas vanligen i 25 mm tjocklek eller tunnare.

Vilken dimension på regel?

Vanliga regeldimensioner i bärande väggar är 45×95, 45×120, 45×145, 45×170, 45×195 och 45×220 mm. Bärande innerväggar utförs normalt med reglar av 45×95 mm, men reglar av 45×120 och 45×145 mm förekommer ibland. Definitionsmässigt är de bredare dimensionerna inte reglar utan definieras som plankor.

Hur man bygger en rumsavdelare?

Gör så här:

  1. Mät ut hur bred och hög skärmväggen ska vara och bestäm hur många rutor du vill att den ska ha.
  2. Kapa allt material till ramen och skruva ihop.
  3. När första ramen är klar, gör en exakt likadan ovanpå den första.
  4. Måla ramarna.
  5. Täck golvet med papp och lägg ned en av ramarna.

Hur bygger man en yttervägg i trä?

Uppföra enkel yttervägg i trä

  1. Planera för väder och vind.
  2. Konstruktion.
  3. Kapning.
  4. Lägg ut syll och hammarband bredvid varandra och mät upp och markera var väggreglarna ska sitta.
  5. Uppregling.
  6. Fönster.
  7. Mellan väggreglarna som markerar ytterkant för fönstret skruvar man en kortling i underkant och en i överkant.
  8. Vindpapp.

Hur fungerar Kemankare?

Ett kemankare är en ampull med två komponenter och sticks in i ett borrat hål. När bulten knackas in går ampullen sönder och massan härdar.

Hur fästa bärlina i betong?

Använd Betongskruv EUS för betongstommar, det är ett enkelt sätt att fästa bärlinan. Ett annat alternativ är att använda expander (heter Golden Anchor i ESSVEs sortiment) som är ett beprövat sätt att fästa in tunga laster i betong men där montaget tar något längre tid.

Share this post