Ny

Vad ska man gora for att fa stanna i Sverige?

Vad ska man göra för att få stanna i Sverige?

En person som vill bosätta sig i Sverige och som är medborgare i ett land utanför EU måste ansöka om uppehållstillstånd. Det finns flera olika skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige, till exempel för att arbeta eller studera här, flytta till en familjemedlem eller för att söka skydd undan krig och förföljelse.

Kan man hämta någon till Sverige?

Du kan få uppehållstillstånd om du planerar att gifta dig eller bli sambo med någon i Sverige. Familjemedlemmen i Sverige måste, i de flesta fallen, vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd.

Vilka länder invandrar mest till Sverige?

Av de tio vanligaste invandringsländerna 2021 hade Polen störst andel män med 61 procent. Därefter kom Pakistan med 59 procent. Störst andel kvinnor fanns bland invandrade födda i Syrien med 54 procent. Därefter kom Tyskland och Kina med 52 procent.

Hur kan man ta sina föräldrar till Sverige?

Föräldrarna ansöker om uppehållstillstånd Föräldrarna kan ansöka om uppehållstillstånd via webben från deras hemland eller något annat land utanför Sverige där de bor. Föräldrarna kan även lämna in en ansökan om uppehållstillstånd till närmaste svenska ambassad eller generalkonsulat.

Hur kan jag hämta min mamma till Sverige?

Om din mamma inte är EU-medbrogare så kan hon flytta till Sverige i egenskap av familjemedlem till dig som är svensk medborgare.

Kan man bli av med sitt permanenta uppehållstillstånd?

Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd. Om du är borta längre än ett år eller om du planerar att bosätta dig i ett annat land kan Migrationsverket återkalla ditt uppehållstillstånd.

Hur lång tid tar det att hämta någon till Sverige?

När du har fått beslutet om uppehållstillstånd kan det ta upp till fyra veckor innan du kan hämta det på ambassaden eller generalkonsulatet.

Hur kan man hämta sin bror till Sverige?

Försörjningskrav. Om du har rätt till familjeåterförening kan du omfattas av ett så kallat försörjningskrav. Det betyder att du måste kunna försörja dig själv och din familj. Du måste också ha en bostad av tillräcklig storlek och standard som ni kan bo tillsammans i när din familj flyttar till Sverige.

Måste man skriva ut sig från Sverige?

När du flyttar utomlands ska du, enligt skatteverket, skriva ut dig från Sverige. Det är långt ifrån alla arbetande utlandssvenskar som gör detta.

Kan jag vara folkbokförd i två länder?

Vad säger lagen – kan man vara skriven i båda länder? Vilka lagrum och vilka lagparagrafer gäller? Detta regleras av folkbokföringslagen (se här ) Det finns inget lagrum som uttryckligen säger att man inte kan vara folkbokförd på två ställen samtidigt.

Share this post