Frågor

Hur skoter man bankskiva i granit?

Hur sköter man bänkskiva i granit?

Dagligt underhåll och fläckar Ni kan använda en fuktad trasa och vid behov diskmedel som är löst med vatten eller glasrengöringsmedel. Neutrala (pH 7) och lätt syrliga (pH 4-6) eller lätt basliga (pH 8-10) rengöringsmedel passar till bänkskivor i granit och kompositsten, vid marmor skall man undvika syrliga medel.

Hur får man Stenskivan blank?

Diskmedel bör man undvika då diskmedelsrester efter en tid kan ge en tunn beläggning på stenskivan vilket gör att den ser glanslös ut. Såpa är en ren naturprodukt som lämpar sig väl för att rengöra stenskivorna med, den ger lyster och ett visst skydd åt stenen. Fönsterputs gör bänkskivan blank och fin.

Hur får man Marmorskivor blanka?

Bakpulver

  1. Blanda en del bakpulver med 20 delar vatten.
  2. Fukta en ren trasa i blandningen.
  3. Rengör försiktigt marmorn, och gnugga lite extra på eventuella fläckar för att få bort dem.
  4. Låt torka i ca 1-2 timmar.
  5. Skölj sedan med rikligt vatten och torka noggrant av marmorn med en ren och mjuk bomullstrasa.

Hur lagar man en Laminatskiva?

Med våra vaxreparationskit så kan du laga mindre skador på bänkskivor av trä och laminat. Välj ut rätt stavar ur paketet och använd smältaren för att laga skadan på bara ett par minuter. Reparationskitten går även bra att använda till att laga parkettgolv och laga laminatgolv.

Kan man polera upp marmor?

Blanda 1 del STEINFIX 60 med 3 delar vatten. Applicera blandningen på bänkskivan, fördela den jämnt med en trasa och låt torka i ca 15 minuter. Polera sedan med vanligt hushållspapper tills medlet har trängt in i stenen och bildat en fin, polerad yta. OBS!

Hur polerar man en granitskiva?

Blanda 1 del STEINFIX 60 med 3 delar vatten. Applicera blandningen på bänkskivan, fördela den jämnt med en trasa och låt torka i ca 15 minuter. Polera sedan med vanligt hushållspapper tills medlet har trängt in i stenen och bildat en fin, polerad yta. Här kan du läsa om impregnering av bänkskivor i granit.

Hur torkar man av Stenskiva?

För daglig rengöring använd en disktrasa som fuktas med vatten. All smuts och damm följer bort med trasan. Har du en polerad yta blir den nästan kliniskt ren. Undvik diskmedellösning i och med den kommer att lämna ett klibbigt ytskikt som tar bort stenens glans med tiden.

Hur behandla Stenskiva?

Vid vardagligt användande ska du bara torka med en lätt fuktad trasa utan något annat än vatten och sedan komplettera genom att tvätta med vattenblandad såpa vid behov. Märker du att stenen suger åt sig vatten väldigt snabbt kan det vara läge att såpa in den alternativt impregnera den med stenimpregnering.

Hur polerar man sten?

En gammal och välbeprövad metod är att trumla om de polerade stenarna med några droppar diskmedel och vatten. Ta inte för mycket för då kan det börja löddra. Tillsätt också plastkulorna eller du kan även använda finrivet hushållspapper, allt för att dämpa slagmärken på de polerade stenarna.

Share this post