Populära

Nar blir man delgiven?

När blir man delgiven?

Det vanligaste sättet är att handlingen skickas med post till den person som ska delges. Personen anses delgiven när han eller hon har skrivit under ett mottagningsbevis. Om den som ska delges håller sig undan eller av annan anledning inte skriver under mottagningsbeviset kan stämningsmannadelgivning användas.

Hur lång tid delgivning?

Delgivningstidpunkten. 30 § Särskild delgivning med juridisk person har skett när två veckor har förflutit från det att handlingen skickades, om kontrollmeddelandet har skickats på föreskrivet sätt och det inte med hänsyn till omständigheterna framstår som osannolikt att handlingen kommit fram inom denna tid.

Vad är spikning delgivning?

Om det inte går att delge delgivningsmottagaren, vuxna familjemedlemmar eller arbetsgivaren kan delgivning ske genom spikning enligt 38 § delgivningslagen. Det betyder att handlingen lämnas i delgivningsmottagarens hem eller på lämplig plats i anslutning till hemmet.

Vilka beslut ska delges?

För omfattande material eller där det är tekniskt svårt att kopiera det, får myndigheten besluta att en handling i stället ska hållas tillgänglig hos myndigheten eller på annan plats under en viss tid. I ett sådant fall är det beslutet om sådan hantering som i stället ska delges.

Vad får man för brev från tingsrätten?

För att vara säker på att du får handlingen som du ska ta del av skickar domstolen två brev.

  • Det första brevet innehåller det som du ska delges, till exempel en kallelse till förhandling.
  • Det andra brevet, som skickas nästa arbetsdag, är ett kontrollmeddelande som berättar att det första brevet har skickats.

Vad är en spikning?

Spikning är ett annat ord för att publicera eller offentliggöra en doktorsavhandling.

Vad händer om man inte bekräftar delgivning?

Om du inte bekräftar delgivningen kommer Kronofogden antagligen använda sig av s.k. stämningsmannadelgivning. Det innebär att en person, en delgivningsman, kommer att söka upp dig, antingen genom att komma hem till dig eller t. ex. till din arbetsplats för att delge dig (Delgivningslagen 32 §).

Varför får man brev från länsstyrelsen?

Om det är många som blir berörda kan delgivning ske genom så kallad kungörelsedelgivning. Det innebär att Länsstyrelsen meddelar att en handling finns tillgänglig en viss tid hos myndigheten. En beskrivning av handlingens huvudsakliga innehåll publiceras i post- och inrikes tidningar och ibland i ortstidningen.

Share this post