Blogga

Vad tjanar kundsupport?

Vad tjänar kundsupport?

Marknadslönen för kundtjänst och support IT ligger 2022 mellan 27 000 och 35 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen mellan 35 000 och 41 000 kronor.

Hur svarar man i kundtjänst?

Sammanfattning

  • Besvara alla kundservicefrågor.
  • Informera kunderna om att deras e-postmeddelanden är mottagna.
  • Gör kunduppföljningar.
  • Gör ditt yttersta att besvara alla frågor i den första kontakten.
  • Gör det enkelt för kunden att kontakta er.
  • Fokusera på kvalitet istället för kvantitet.
  • Använd kundserviceprogramvara.

Hur är det att jobba med kundtjänst?

Jobb inom kundservice kräver inte alltid erfarenhet. Du kommer långt med ett bra servicetänk och bra kundbemötande. Har du arbetat med människor tidigare, kanske på restaurang, som barnvakt eller i samband med ett fritidsintresse så är det ofta meriterande.

Varför jobba med kundtjänst?

Det som är så bra med kundservice och support är att du faktiskt dagligen utvecklas och lär dig nya saker om just detta. Vare sig du svarar i telefon eller sitter på chatt så kommer du lära dig nya vägar att göra dig förstådd men också att förstå och att anpassa dig utifrån situation och kundens behov.

Hur mycket tjänar en kundmottagare?

33 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar en kundtjänstmedarbetare i timmen?

Genomsnittslönen för kundtjänst i Sverige är 150 000 kr per år eller 76.92 kr i timlön. För juniorpositioner ligger årslönen på 134 550 kr, medan anställda med flera års erfarenhet tjänar upp till 168 000 kr per år.

Vad är kundservicemedarbetare?

Dina arbetsuppgifter handlar i huvudsak om att besvara kundens frågor, ge information om tjänster och produkter, ta emot beställningar, sköta reklamationer och ge teknisk support. Det brukar också ingå administration i form av ärendehantering och återkoppling till kollegor och kunder.

Hur blir man en bra kundservice?

10 tips för bättre kundservice

  1. Ge kunderna möjlighet att kontakta dig på fler olika sätt.
  2. Meddela kunderna att du har mottagit deras förfrågan.
  3. Behandla alla ärenden på samma sätt och så snabbt som möjligt.
  4. Var inte rädd för att kommunicera för mycket med kunderna.
  5. Undersök vad kunden tycker om er service.

Hur blir man serviceinriktad?

För att arbeta inom handel och försäljning är A och O att du tycker om människor och vill ge dem den bästa servicen du kan. Genom att gå en säljutbildning eller en utbildning inom handel kan du lära dig om service och försäljning, marknadsföring och affärsutveckling.

Vad räknas som kundtjänst?

Kundtjänst är en stödfunktion som ett företag eller organisation erbjuder sina kunder. Det handlar ofta om att ge information, ta emot reklamationer och ge teknisk support. Kundtjänstpersonal kan ibland arbeta i ett callcenter. Ordet kundjänst kan både syfta på stödfunktionen och det stöd (tjänster) som ges.

Vad gör dig till en bra kundtjänstmedarbetare?

Du behöver vara kommunikativ och kunna förklara saker på ett pedagogiskt sätt, det hjälper kunden att förstå varför eller varför inte något går att lösa. Men det allra viktigaste är att alltid ge bra service till de människor som man har kontakt med och alltid se till att kunden blir nöjd!”

Vad är en bra kundservice?

Anpassning utifrån önskemål, stötta med rådgivning, vägledning och att vara tillgänglig. Bra bemötande är att vara trevlig, tillmötesgående, vara professionell i sin roll och ta kunden på allvar. Man ska lyssna, ha fullt fokus på kunden, erbjuda hjälp och råd samt vara ärlig och transparent.

Share this post