Allmänning

Hur lagga trall runt pool?

Hur lägga trall runt pool?

Bygga altan till poolen

  1. Att bygga en altan är både enkelt och svårt.
  2. Vad ska få plats på altanen.
  3. Omgivningens begränsningar styr.
  4. Mät ut höjderna så plintarna ska hamna på exakt rätt nivå
  5. Gräv ut för plintarna.
  6. Lägg eventuellt ut lite dränerande material i plintgroparna.
  7. Lägg ner betongplintarna i gropen.

Vad ska man tänka på vid köp av pool?

När man ska köpa en glasfiberpool (kompositpool), så är det viktigt att välja en pool med ordentliga tätskikt och en stomme som inte behöver cement runt om för att hålla formen. Poolen ska hålla länge och vara en del av trädgården i många år.

Vilket trä runt pool?

Trätrall är perfekt runt poolen! Vi kan rekommendera TermoAsk som är vackert och ekologiskt. Träet är värmebehandlat helt utan kemikalier och har ett bra skydd mot röta. Ask är ett hårt träslag vilket gör att det tål många års slitage.

Hur stort utrymme runt pool?

Yta runt poolen Du bör även ha plats att kunna gå runt poolen utan problem, vilket underlättar vid t. ex. städning. Även pooltäcket ska få plats och det tar plats utanför poolen, räkna minst 0,5 meter extra för ett vanligt pooltäcke.

Hur gör man en pool?

Materialet du behöver för att bygga pool inkluderar vanligen:

  1. Pool.
  2. Poolskydd eller pooltak.
  3. Teknik för rening och uppvärmning inklusive ledningar för dessa som räcker till det avstånd du har mellan teknikrum och pool.
  4. Markduk.
  5. Dräneringsslang.
  6. Underlag: För stenbädd: Bärlager/makadam + sand.
  7. Återfyllnadsmaterial.

Vilken storlek på pool ska man välja?

Vilken storlek på poolen skall vi välja? För normaltomten så brukar pool i 4×8 eller 3×6 meter vara en perfekt storlek. Är man många i familjen med barn och kanske barnbarn så lägg gärna till en meter eller två på bredd eller längd beroende på vad som passar bäst på tomten.

Vilket trä till pooldäck?

Ett pooldäck kan byggas i en mängd material. Det kanske vanligaste är ett enkelt trädäck i impregnerat trä. Det håller ganska väl från väta men behöver underhåll årligen med tvätt och oljning för att hålla i längden. Ett annat alternativ är träkomposit.

Share this post