Frågor

Hur refererar man till en lagradsremiss?

Hur refererar man till en lagrådsremiss?

I löpande text: Enligt propositionen Patientsäkerhet och tillsyn (Proposition 20019/10:210) I referenslistan: Proposition 2009/10:210.

Vad ska stå i fotnoten?

I fotnoten skriver du en fullständig referens till källan första gången du hänvisar till den. Här skrivs författarens förnamn först (i motsats till i referenslistan, där efternamnet skrivs först). Om du hänvisar till samma källa igen ska du skriva en förkortad fotnot.

Hur refererar man till Kapitelförfattare?

Kapitel i bok med redaktör(er)

  1. Mall. Kapitelförfattares efternamn, X. X. (År). Kapiteltitel.
  2. Exempel. Forsberg, T. (2019).
  3. I löpande text. Bara parentes. (Forsberg, 2019)
  4. Mer information. I referensen i texten används kapitelförfattarens efternamn.

Hur refererar man till Kapitelförfattare Harvard?

Hänvisningen i texten görs med enbart kapitelförfattarens (-nas) efternamn, utgivningsår och sidhänvisning. Att källan är ett kapitel eller en del i en bok ska framgå av referenslistan. Uppge upphovsman, år webbsidan uppdaterades samt eventuellt sidnummer (sidnummer saknas oftast för webbsidor).

När ska man ha kursiv stil?

Titlar på verk brukar inte skrivas ut i löpande text för att ange källa. Om man av någon annan anledning vill skriva ut titlar, för att till exempel lyfta fram ett särskilt verk skrivs dessa med kursiv stil. Detta gäller titlar på böcker, rapporter, webbplatser och andra fristående verk.

När ska man använda kursiv stil?

Kursivering. I löpande text kan – eller i särfall till och med bör – vissa typer av ord och uttryck markeras i kursiv stil i syfte att förtydliga, framhäva eller markera gräns mot den omgivande texten. Detta gäller till exempel: Markering av tilltalsnamn i inledningen till artiklar om personer med fler än ett förnamn.

Hur refererar man till en webbsida?

Om du vill hänvisa till en webbsida i allmänhet och inte till en specifik text eller ett specifikt dokument på webbsidan så anger du antingen webbadressen direkt i parentesen i texten eller som en fotnot på den sida i den löpande texten där den omnämns. Du behöver inte ha med referensen i referenslistan.

Share this post