Frågor

Vill inte ha tvastegsverifiering?

Vill inte ha tvåstegsverifiering?

Gå till Säkerhetsinställningar ochlogga in med ditt Microsoft-konto. Under avsnittet Tvåstegsverifiering väljer du Konfigurera tvåstegsverifiering för att aktivera det eller så väljer du Inaktivera tvåstegsverifiering för att inaktivera den.

Vad är tvåstegsverifiering?

Vad är tvåstegsverifiering? Tvåstegsverifiering innebär att lägga på extra säkerhetslager utöver ditt lösenord du har till dina konton. Olika tjänster har olika metoder för verifiering i steg två, men Microsoft har gjort det smart i en applikation – så du enkelt kan verifiera dig i steg två med mobilen.

Hur stänger man av tvåfaktorsautentisering på iPhone?

Om du redan använder tvåfaktorsautentisering kan du inte stänga av det. Vissa funktioner i de senaste versionerna av iOS och macOS kräver denna extra säkerhetsnivå som har utformats för att skydda dina uppgifter.

Hur tar man bort tvåfaktorsautentisering Apple-ID?

När du har aktiverat tvåfaktorsautentisering har du två veckor på dig att stänga av det om du ångrar dig. Efter den perioden kan du inte längre stänga av tvåfaktorsautentisering. Du stänger av det genom att öppna mejlet med bekräftelsen och klicka på länken. Enheten återgår då till dina tidigare säkerhetsinställningar.

Hur tar man bort tvåfaktorsautentisering på iPhone?

Lägga till eller ta bort ett betrott telefonnummer

  1. Öppna Inställningar > [ditt namn] > Lösenord och säkerhet.
  2. Tryck på Ändra (ovanför listan med betrodda telefonnummer) och gör sedan något av följande: Lägg till ett nummer: Tryck på Lägg till ett betrott telefonnummer. Ta bort ett nummer: Tryck på bredvid telefonnumret.

Hur tar man bort tvåfaktorsautentisering på Apple-ID?

Varför tvåstegsverifiering?

Ett av de bästa sätten att skydda kontot på är att aktivera ett extra verifieringssteg. Med tvåstegsverifiering krävs ett andra steg efter att lösenordet har angetts, vilket förhindrar att obehöriga personer får åtkomst till kontot.

Hur säkert är tvåstegsverifiering?

Tvåstegsverifiering är inte felfritt, och det har hänt att skurkar lyckats lura in sig på andras konton. Men trots sina brister så är det ändå klart bättre än att bara köra med lösenord. Så överväg att åtminstone börja använda det för dina viktigaste konton.

Har fått verifieringskod från Google?

Om du använder tvåstegsverifiering har du valt att få en verifieringskod via sms när du loggar in. Koden ger kontot ett extra skydd. Läs mer om tvåstegsverifiering. Om du skapar ett Google-konto kan vi be dig att ange en verifieringskod som vi skickar till din mobil.

Vad är 2 stegs verifiering?

Vad är Google Verification code?

Vad innebär tvåfaktorsautentisering?

Google har olika typer av tvåfaktorsautentisering. Utöver traditionella lösenord kan användare ange en engångskod som de får via sms eller röstsamtal eller som de genererar med appen Google Authenticator, som körs på Android och på Apples mobila operativsystem iOS.

Hur installerar man Google Authenticator?

Du behöver: din gamla Android-telefon med Google Authenticator-koder….

  1. Installera Google Authenticator-appen på den nya telefonen.
  2. Tryck på Kom igång i appen.
  3. Tryck på Vill du importera befintliga konton?
  4. Skapa en QR-kod på den gamla telefonen:
  5. Tryck på Skanna QR-kod på den nya telefonen.

Share this post