Populära

Vad betyder ordet erovra?

Vad betyder ordet erövra?

Betydelse: Intaga och varaktigt underlägga sitt välde. Betydelse: Genom vapenmakt underlägga land eller stad sitt välde.

Vad är kommentering?

Börja med en gissning. Få ledtrådar.

Vad menas med tillflykt?

Betydelse: Person, hos hvilken man söker beskydd; äfven ställe, dit man flyr, för att der finna skydd.

Vad är informerar?

Informera betyder ungefär detsamma som meddela.

Vad är man om man är djärv?

Djärv betyder i stort sett samma sak som vågad.

Vad är avbilda?

Ordet avbilda är en synonym till kopiera och måla och kan bland annat beskrivas som ”gör en bild av, återger”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av avbilda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder slumpas?

Frasen slumpa sig är en synonym till råka och råka inträffa.

Har lurad på en nit?

– Att gå på en nit handlar väl i det här sammanhanget om att göra en nagel kullrig, säger smeden med ett smil. Det krävs både list och vana för att fatta åt vilket håll vinstrålen tänker sig, men även den mest rutinerade vinprovare kan gå på en nit och spruta vin över både kläder och golv.

Vad är en brist?

Ordet brist är en synonym till fattas och insufficiens och kan bland annat beskrivas som ”för liten tillgång på något, underskott”. Ordet används i uttrycket ”lider brist på något” som betyder ”saknar något”. Brist är motsatsen till mättnad.

Vad betyder i anslutning till?

Ordet anslutning är en synonym till förbindelse och koppling och kan bland annat beskrivas som ”förbindelse; närhet (i rum eller tid)”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av anslutning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är informerad korsord?

Synonymer till informerad

  • underrättad, välunderrättad, orienterad, upplyst, briefad, meddelad, delgiven, underkunnig, välinsatt, underrättad om. motsatsord. oinformerad, felinformerad.
  • Användarnas bidrag. insatt, ajour.

Share this post