Blogga

Ar det olagligt att ta betalt for kranvatten?

Är det olagligt att ta betalt för kranvatten?

Det visar sig att restauranger och krogar i Sverige får ta betalt hur mycket de vill för kranvattnet. Det berättar konsumentverkets presschef Hans Lundin. – I princip så råder fri prissättning på vatten om man har en lokal.

Måste man ha vatten och avlopp?

I lagen anges att en fastighetsägare ska betala avgifter för en allmän VA-anläggning, om fastigheten finns inom vatten- och avloppsanläggningens verksamhetsområde, och om fastigheten – med hänsyn taget till skyddet för människors hälsa eller miljön – behöver en vattentjänst och behovet inte kan tillgodoses bättre på …

Hur mycket kostar vatten på Mcdonalds?

Tusen liter vatten kostar oss 15 kronor.

Måste restauranger servera vatten?

Nu ska kranvattnet bli gratis på restaurangerna – EU-parlamentet godkände förslag till nytt vattendirektiv. Publicerad 23.10.2018 18:21. Uppdaterad 24.10.2018 18:22. EU-parlamentet har godkänt ett förslag till ett direktiv för att förbättra kvaliteten på dricksvattnet.

Måste fritidshus ha avlopp?

Alla fritidshus med torrtoa behöver alltså även en fungerande BDT-rening. BDT-avlopp innebär som sagt mindre risk för förorening och smittspridning än om toaletter är kopplade till avloppet. BDT-avlopp måste ändå genomgå någon form av biologisk behandling.

Måste man ha avlopp i fritidshus?

En del fastigheter måste ha sitt avloppssystem i skick då lagen träder i kraft, medan andra kan vänta. De som måste fixa sitt avlopp i skick före oktober 2019 är ägare till fastigheter med mindre än hundra meter från ett vattendrag och småhus på grundvattenområden. Lagen gäller både fast bosatta och sommarstugeägare.

Är vatten gratis på Mcdonalds?

– Det är inte bara vatten man betalar för, utan muggar, filterrengöring och service också, säger han. Han påpekar också att man faktiskt får gratis vatten om man köper en dryck. Men Matti Edmon är långt ifrån övertygad av svaret och överväger att köpa sina burgare någon annanstans i framtiden.

Hur mycket kostar Crispy Chicken?

Just nu får du en Crispy Chicken för endast 19 kr. Varmt välkommen! 🍔 | Facebook.

Share this post