Allmänning

Vad innebar en process?

Vad innebär en process?

Process – (lat. proce’ssus, av procedere, framskrida), fortgång, utvecklingsgång, är ett förlopp där något förändras och som hänger samman (har en viss avgränsning) gentemot andra förlopp.

Vad består en process av?

En process består av en struktur av aktiviteter och dess resultat. Resultatet av en process eller aktivitet benämns som objekt ut. Objektet ut från en aktivitet kommer i sin tur att vara det som startar efterföljande aktiviteter.

Vad är en process synonym?

Ordet process är en synonym till skeende och utvecklingsskede och kan bland annat beskrivas som ”förlopp, utveckling”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av process samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är verksamhetsprocesser?

(business process) – även: verksamhetsprocess – en följd av aktiviteter som i en organisation leder till en produkt eller tjänst för kunder eller andra avnämare. En affärsprocess ska ha ett definierat mål som tillför nytta och ha en början och ett slut, till exempel från beställning till kvitterad leverans.

Är vissa processer korsord?

Synonymer till process

  • förlopp, utvecklingsgång, utveckling, skeende, skede; bearbetning. rättegång, rättssak, rättstvist, mål.
  • Användarnas bidrag. händelseförlopp, flöde, behandling, aktivitet, metod.

Vad betyder symbolerna i ett flödesschema?

Symbolen brukar kallas process och rymmer beräkningar och händelser som inte omfattas av de andra symbolerna, d.v.s ej val eller in- och utput. Denna symbol betyder val eller beslut och kan på olika sätt symbolisera selektion (if och switch) men även utgöra en del av en loop (for, while och do.. while).

Vad är svensk processrätt?

Processrätten behandlar huvudsakligen hur en rättegång i en domstol går till. Rättegångsbalken innehåller huvuddragen i processrätten för rättegångar i de allmänna domstolarna.

Share this post