Frågor

Vad ar UF-massan?

Vad är UF-mässan?

Under ditt UF-år har du möjlighet att delta på UF-mässan i din region. Förutom att ställa ut ditt UF-företag på mässan, kan du även tävla mot andra UF-företag och vinna prispengar, ära och i vissa fall platser till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.

Vad kostar det att vara med på en mässa?

De mässor jag varit på har kostat mellan 15000-20000. På större mässor får du räkna med 10 000 kr för en mindre monter. På mässor som arrangeras i mindre städer blir det billigare, ca 3-5000 kr.

Hur mycket kostar UF-mässan?

Vad kostar det att ställa ut på UF-mässan? Det kostar 750 kronor per företag. Då får ni tillgång till en monter på 3×2 meter med monterväggar, mattor och el, samt möjlighet att delta på mässavslutningen. Information om er monter och regler som gäller under mässdagarna hittar ni i Regler för utställare.

Vem får vara rådgivare UF?

Du kan också bli rådgivare genom att ett UF-företag som du har kontakt med lägger till dig som rådgivare. Då krävs det inte att du registrerar dig i rådgivarmatchningen. Som rådgivare har du även möjlighet att bli medlem i den lokala UF-föreningen i din region under ett läsår.

Vad innebär det att vara rådgivare UF?

Vi vet att de UF-företag som tidigt tar hjälp av och håller kontakt med personer utifrån oftare lyckas – de kan tillföra både kunskaper och kontakter. Många UF-företag skaffar flera rådgivare när de inser hur mycket hjälp man faktiskt kan få. Vuxna människor gillar unga med driv.

När är UF mässan 2022?

För första gången kommer SM i Ung Företagsamhet arrangeras i Göteborg. Den 23-24 maj kommer hundratals UF-företag visa upp sina produkter och affärsidéer på Svenska Mässan och samtidigt kämpa om SM-guld i 16 olika kategorier.

Hur mycket pengar får man till UF?

Varje person får investera i ert UF-företag för högst 300 kronor totalt. Det gäller även er själva. Varje medlem i UF-företaget måste äga minst en riskkapitalsedel på tio kronor. Ett UF-företag får totalt erbjuda riskkapitalsedlar för maximalt 15 000 kronor.

Hur hittar man rådgivare till UF-företag?

fråga er kontaktperson på banken eller om hen känner någon annan i er bransch. Kolla med någon lärare på skolan om hen har någon lämplig kontakt i sitt nätverk. Be er UF-lärare eller ert lokala UF-kontor om hjälp.

Hur hittar man en rådgivare till UF?

Se till att ni kan presentera er idé på ett intresseväckande sätt och varför ni tror att just han eller hon är rätt person att hjälpa er. Om ni får ett nej – fråga om personen har några andra kontakter som han eller hon kan rekommendera. Fråga då om ni får hänvisa till att ni fått tipset från denne.

Vad är en bra rådgivare?

Man behöver kunna känna in kundens känslor, deras tankar och sammanhanget i deras dagliga liv för att lyckas fullt ut. Att vara en generalist med djup. Experter har djup, rådgivare är djupa generalister som har kunskapsdjup och bredd. Att kunna tänka stort och långsiktigt men också se detaljerna.

När är UF mässan Göteborg?

SM i Ung Företagsamhet, som i flera decennier arrangerats i Stockholm, kommer 2022 att äga rum i Göteborg den 23-24 maj. Det är första gången någonsin som västkusten står värd för SM i Ung Företagsamhet.

När slutar UF?

12/4 Deadline inlämning tävlingsbidrag till SM på ”Mina sidor” Dock ej Affärsplan den hade deadline 30 mars. Se info den regionala hemsidan. 13/4 Digital träff för dig UF-lärare inför Avvecklingsfasen Kl 15.30-16.00.

Under ditt UF-år har du möjlighet att delta på UF-mässan i din region. Förutom att ställa ut ditt UF-företag på mässan, kan du även tävla mot andra UF-företag och vinna prispengar, ära och i vissa fall platser till SM i Ung Företagsamhet.

Vart ligger UF-mässan?

Hitta till mässan! Adress: Stallgatan 2, Älmhult.

Det finns också många forum på nätet som rör företagande, ett exempel är www.driftig.nu (för tjejer), Rotaryföreningar och Företagarföreningar, som kan vara bra ingångar.

ta kontakt med företagsföreningar eller olika nätverk. fråga ”gamla” UF-företag och be om namnet på deras ”gamla” rådgivare. fundera över vilka lokala företag som verkar inom er bransch och kontakta dessa okända personer via telefon eller mail.

Share this post