Trendig

Vill inte synas pa Mrkoll?

Vill inte synas på Mrkoll?

Jag vill inte att mitt telefonnummer syns i Mrkoll Om ett nummer har listats som du inte vill ha synligt så kan du själv dölja det med hjälp av BankID. Tänk på att ditt nummer kan listas hos andra söktjänster, varför vi rekommenderar dig att även begära att få det dolt hos din operatör där det har sitt ursprung.

Kan man gömma sin adress?

Du ansöker om sekretessmarkering hos Skatteverket. Har du frågor ska du kontakta ditt lokala skattekontor. För att få en sekretessmarkering bör du ha ett intyg från till exempel polisen (kopia på polisanmälan) eller Socialtjänsten.

Kan man ta bort Mrkoll?

I dagsläget kan man inte ta bort sig själv från varken Lexbase eller Mrkoll utan enda möjligheten att bli borttagen är om respektive hemsida själv raderar domen från deras databas.

Kan man ta bort sin info från Mrkoll?

Hej jag vill ta bort alla information som gäller mig på Mrkoll. Jag tolkar din fråga som att du undrar om det går begära att Mr Koll tar bort uppgifter om dig. Svaret på denna fråga är tyvärr ett nej. Webbsidan Mr Koll har ett utgivningsbevis och detta regleras i yttrandefrihetsgrundlagen (1991:1469) (YGL) 1 kap.

Vem har sökt mig på Mrkoll?

Mrkoll är en söktjänst för information om privatpersoner, utvecklad för konsumenter. Vi samlar information från offentliga register och hanterar den för att göra den lättförstålig. Vi sammanställer information om personer som är 16 år eller äldre. Totalt finns cirka 8.4 miljoner individer sökbara i tjänsten.

Vill inte ha min adress på internet?

Hitta.se är bland de smidigaste sajterna att radera dig själv ifrån, allt du behöver är Bank ID. Klicka på Kontakta oss, Jag är privatperson, Ta bort uppgifter och Jag vill inte synas på hitta.se. Sök upp dig själv och klicka på Ta bort. Logga sedan in på Bank ID för att bekräfta.

Vem kollar mig på Mrkoll?

Vi samlar information från offentliga register och hanterar den för att göra den lättförstålig. Vi sammanställer information om personer som är 16 år eller äldre. Totalt finns cirka 8.4 miljoner individer sökbara i tjänsten.

Vad innebär det att Mrkoll lämnat ut information?

Mrkoll har nämligen utgivningsbevis och skyddas av grundlagen. Det innebär exempelvis att GDPR inte gäller och att Datainspektionen i vanliga fall inte skulle kunna utreda sajten på grund av den information som de ger ut.

Vad betyder lämnat ut information Mrkoll?

Hur kan jag ta bort mina uppgifter från Merinfo se?

Dina möjligheter är mycket små att själv ta bort uppgifter som visas på exempelvis Ratsit, Merinfo med flera. Ett sätt är att kontakta Skatteverket och ansöka om skyddade personuppgifter men det beviljas enbart om du är utsatt för ett allvarligt och konkret hot.

Share this post