Trendig

Vad innebar namnteckning?

Vad innebär namnteckning?

Signatur – en namnteckning eller underskrift, vilket dock är ett oriktigt bruk. Det är en anglicism, en felöversatt så kallad falsk vän av engelska signature. För svenska språket är definitionen ovan den riktiga definitionen av ordet ”signatur”.

Hur gör man sin egen signatur?

Skapa en signatur

  1. Öppna en fil som inte är delad och inte är säkerhetsskyddad.
  2. Tryck på >
  3. Tryck på .
  4. Tryck på Skapa signatur eller Skapa initialer och gör en av följande: Tryck på Rita för att rita en signatur för hand. Tryck på Bild för att välja en bild på din enhet.
  5. Tryck på Klar.

Vad är skillnaden mellan underskrift och signatur?

– I traditionell svensk pappersbaserad administration skiljer man mellan signatur och underskrift. Den som sätter sin signatur (oftast bara initialer) på ett dokument intygar bara att hon har läst dokumentet (tagit del på byråkratspråk). På engelska: to initial [something]. En underskrift, däremot, är en namnteckning.

Kan man ändra sin namnteckning?

Det finns ingen lag som reglerar hur en namnteckning ska se ut, eller kraven när någon ändrar namnteckningen. Det som kan ske om du ”byter” namnteckning och den inte överensstämmer med ditt pass är givetvis att om någon jämför din namnteckning med ditt pass kommer den inte att se likadan ut.

När krävs underskrift?

Man talar om ett originalinnehåll. – Det finns inget generellt krav att handlingar som upprättas hos en myndighet ska ha en underskrift. – Förvaltningslagen har inga krav på att handlingar ska ha en underskrift.

Hur skriver man sina initialer?

Enligt Svenska skrivregler utgivna av Svenska språknämnden (2000) skrivs förkortningar av personnamn ”i regel med punkter”. Enligt Myndigheternas skrivregler (sjätte utökade upplagan) (Ds 2004:45, 8:5 m. fl. ställen) bör flera initialer skrivas med mellanliggande punkt samt eventuellt bindestreck, men utan mellanslag.

Share this post