Ny

Hur ska man folja upp forsaljningen?

Hur ska man följa upp försäljningen?

Analysera olika försäljningsstrategier för ditt företag. Hantera och allokera resurser för att stänga eller stötta kommande försäljning. Granska dina framsteg för det aktuella budgetåret, och. Veta hur långt du är från dina mål.

Vad är viktigt att veta om sina kunder?

För att kunna behandla varje kund individuellt behöver företag spara information om sina kunder. Därför är det avgörande att ha en bra kunddatabas där du kan spara information om interaktioner och transaktioner för att kunna bygga upp långvariga kundrelationer.

Vilken typ av frågor är bra att ställa för att få kunden att prata mer?

Lär dig istället att ställa ”öppna frågor”, använd vad, vilka, hur och när, som ger kunden möjlighet att beskriva sitt behov. Din produkt kan ofta rymmas inom behovet, men helst som en lösning på kundens behov….Grundfrågorna för en bra affär är:

  • Hej, hur kan jag hjälpa dig?
  • När har du behov av leverans?
  • Känns det bra?

Vad gör dig till en bra säljare?

En bra säljare är en bra lyssnare Ställ många frågor. Identifiera dina nyckelfrågor som du alltid ställer i ett kundmöte. Börja med öppna frågor – hur, vad, varför. Låt frågorna bli mer slutna längre in i samtalet – till exempel ”har jag förstått dig rätt att…” och ”finns det något hinder för att du skulle…”

Hur följer man upp en offert?

Hur och när du ska följa upp din offert är något du ska ha bestämt med kunden när du skickar iväg eller när du presenterar offerten. Om du inte bestämt det innan riskerar du att framför allt få lägga mycket tid på att försöka nå kunden för att få till en uppföljning.

Vad menas med pipeline management?

”En försäljningspipeline är en visuell representation av din säljprocess där alla dina potentiella kunder visas och kontrollerat ordnade enligt deras fas i säljcykeln.” Pipeline management är en princip som hjälper dig att förstå säljprocessen, öka din försäljning och göra dig säker på dina data.

Vad är viktigt för kunden?

Var lyhörd och lyssna på vad kunden egentligen säger. Genom att ställa frågor och ta reda på så mycket som möjligt om vad kunden vill ha, så kan du lättare erbjuda rätt produkt eller tjänst. Använd inte en obegriplig jargong så att kunden inte förstår.

Vad är kunddata?

Kunddata är den kundinformation som du har samlat in i en förstapartskontext, till exempel information som du har samlat in från dina webbplatser, appar, fysiska butiker eller andra situationer där kunder har delat information direkt med dig. Det finns många typer av kunddata.

En generell rekommendation är att förklara för kunden varför du vill boka en uppföljning och fråga varför de inte vill göra det. Kommer det att ta mycket tid och vara kostsamt att lämna en offert bör du överväga att tacka nej om kunden står kvar vid att de inte kan tänka sig boka en uppföljning.

Vad driver dig som säljare?

Motivation kommer inifrån, inte från chefen. De bästa säljarna vet att motivation kommer inifrån. De får sin energi från allt arbete, mötet med kunden, att lösa kundens problem och vinna affärer. Det gör att de inte bara är motiverade utan de bidrar också till resten av gruppens motivation.

Kan man bryta en offert?

Den som bryter mot ett avtal kan ställas till svars rättsligt för avtalsbrottet och kan exempelvis bli ersättningsskyldig för skada som avtalsbrottet orsakat. En entreprenör som lämnar ett anbud med felberäknat pris måste enligt huvudregeln ändå utföra arbetet till det felberäknade priset om byggföretaget tackat ja.

Vad som ligger i pipeline?

Pipelines används bland annat för att transportera petroleum långa sträckor. De används också för att transportera råolja, olika gaser (naturgas), malmslig eller vatten till raffinaderier eller utskeppningshamnar (se gasledning).

Hur man motiverar sina säljare?

9 tips för att motivera dina säljare

  1. Egen motivation. Pengar är en logisk och lätt motivator genom provision eller bonus.
  2. Tillsammans lyckas vi med mer.
  3. Utveckla din personal.
  4. Anställ rätt säljare.
  5. Tät uppföljning.
  6. Maximera säljtid.
  7. Kommunicera på rätt sätt.
  8. Fler kundkontakter ger oftast fler affärer.

Share this post