Trendig

Hur mycket pengar i en fond?

Hur mycket pengar i en fond?

Så mycket pengar kan det bli när du sparar i fonder Om du månadssparar 500 kronor på konto har du efter 18 år 108 000 kronor. Om du istället månadssparar 500 kronor i fonder och den årliga avkastningen är 6 %, då har du efter 18 år närmare 200 000 kronor.

Vad är en bra avkastning på fonder?

17 procent per år i 10 år En fantastiskt bra siffra och något som innebär en fördubbling av kapitalet på mindre än 5 år. Att förvänta sig en årlig avkastning på 17 procent för hela sitt sparande är väl optimistiskt, men statistiken talar sitt tydliga språk.

Är Fondrobotar bra?

Fondrobotar är ett bra sätt att få avkastning på dina pengar. Har du ett stort intresse för sparande och investeringar kan en fondrobot vara ett bra komplement och en spännande krydda till ditt övriga sparande.

Hur fungerar SAVR?

Hur fungerar SAVR? SAVR fungerar på samma sätt som andra fondtorg. De ger dig tillgång till ett stort antal olika fonder som du enkelt kan köpa och sälja genom att använda deras tjänst. Det är mycket enkelt att hitta de fonder man letar efter och det är mycket enkelt att köpa dem när man har hittat dem.

Vad är en rimlig avkastning?

Enligt Aktiespararnas sju gyllene regler är en totalavkastning på 7 procent rimligt under en längre tidsperiod. Totalavkastning innebär aktieuppgång och utdelning, där utdelningen bör återinvesteras. Det bästa rådet är att börja spara så tidigt du bara kan och försöka avsätta mer än tio procent av inkomsten.

Vilken Fondrobot ger bäst avkastning?

Portföljer sprider risken

Portfölj i år 1 år
Global Framtid Potential -4,92% 13,02%
Hållbar Framtid Potential -4,67% 8,91%
Real Vision Stabil -3,1% 6,37%
Smart Hedge Tillväxt -0,23% 15,74%

Är Lysa ISK?

Lysa finns alltid med dig, oavsett om det är på datorn, surfplattan eller mobilen. Du kan när som helst sätta in eller ta ut pengar, helt gratis. För dig som privatperson är Lysakontot ett Investeringssparkonto (ISK). Under 2022 betalar du endast 0,375 % i skatt och slipper krångel med deklarationen.

Hur kan SAVR ha så låga avgifter?

SAVR återbetalar hela den provision vi får från fonderna direkt till dig som kund. Vi erbjuder exakt samma fonder som alla andra, men tar alltså inte ut den ersättning som säljaren av fonden normalt får från fondbolaget. I de avgifter och rabatter vi redovisar ingår den plattformsavgift vi tar ut på 0,09 %.

Hur säkert är SAVR?

Ja, SAVR kan på följande sätt anses lika säkert som en storbank; Vi, SAVR AB, övervakas av Finansinspektionen (genom Fondab AB). Dina pengar sparas på ett Investeringssparkonto (ISK) som ligger hos vår partner Fondab och omfattas av statliga Riksgäldens Investerarskydd.

Share this post