Populära

Ar det moms pa varor fran Storbritannien?

Är det moms på varor från Storbritannien?

När du handlar från Storbritannien måste du betala importmoms på din vara. Det gäller även produkter som är beställda innan årsskiftet men som skickas från och med 2021. Handlar du för mer än 1600 kronor kan du behöva betala tullavgift.

Hur bokföra inköp från Storbritannien?

Inköp från företag i Storbritannien Beskattningsunderlaget och momsen ska redovisas till Skatteverket i den vanliga momsdeklarationen. Under förutsättning att man har full avdragsrätt görs också motsvarande avdrag för ingående moms i samma momsdeklaration.

Vad gäller för inresa till Storbritannien?

Svenska resenärer till Storbritannien behöver ha ett giltigt pass för att kunna resa in i landet. Ingen visering krävs. Det nationella ID-kortet godkänns inte som giltig resehandling när svenska medborgare reser från Sverige till Storbritannien.

Vad får man ta med till England?

Om du reser inom EU kan du ta med dig kött- och mjölkprodukter bara de är för eget bruk. Du får också ta med dig växter och växtprodukter, t. ex. snittblommor, frukt eller grönsaker, om de har odlats i ett EU-land och är fria från skadedjur och sjukdomar.

Hur mycket moms från Storbritannien?

Du ska betala moms på alla varor du köper från Storbritannien. Normalt är det 25 procent av varans värde. Det tillkommer även en deklarationsavgift på 75 kronor och en tullavgift om totalvärdet överstiger 1 600 kronor.

Hur bokföra inköp från England Brexit?

Från och med 1 januari 2021 räknas alltså försäljning av varor till Storbritannien som export, och inköp som import. Vid tillhandahållande och köp av tjänster ska momsen hanteras på samma sätt som för länder utanför EU.

Hur bokföra faktura från England?

När du redovisar ett inköp av varor eller tjänster från utlandet så ska detta redovisas med en fiktiv moms. Detta gäller oavsett om leverantören har lagt på moms eller ej på underlaget. När detta görs så kommer uppgifterna med i momsrapporten och därmed redovisas till Skatteverket.

Kan svenskar åka till Storbritannien?

Du behöver inte längre fylla i en UK Passenger Locator Form innan avresa, ta några COVID-19 tester eller sitta i karantän när du anländer till Storbritannien och Nordirland. Storbritannien har ett tudelat system för internationellt resande – en ”röd lista” med länder och territorium och en ”resten av världen-lista”.

Share this post