Allmänning

Vem betalar trasiga fonster?

Vem betalar trasiga fönster?

Underhållsansvaret innebär även ett skadeansvar. Det betyder att om någon del av fönstret går sönder genom skadegörelse är det den som bär underhållsansvaret som får stå för att åtgärda bristen. Detta oavsett vem som har orsakat skadan.

Vad är föreningen ansvar?

Enligt bostadsrättslagen är det föreningen som ska hålla lägenheterna och fastigheten i gott skick. En del av ansvaret är dock överfört på bostadsrättshavarna, som på egen bekostnad ska hålla sin lägenhet i gott skick.

Vem ansvarar för vad?

Lite förenklat kan man säga att allt som finns och syns inne i lägenheten är ditt ansvar, medan allt utanför är föreningens och styrelsens ansvar. Du ansvar t ex för golv, dörrar, köksinredning, spis, kyl o frys, badrum, kakel, wc, kranar, el-central och elkontakter. Även fasta garderober och icke-bärande innerväggar!

Vem ansvarar för porttelefon?

porttelefon samt dess anslutning till lägenheten. ventiler och luftinsläpp, dock endast målning. brandvarnare. I badrum, duschrum eller annat våtrum samt i WC svarar bostadsrättshavaren därutöver bland annat även för tvättmaskin inklusive ledningar och anslutningskopplingar på vattenledning.

Vem äger golvbrunnen i en bostadsrätt?

Av 12§ Bostadsrättslagen framgår att bostadsrättsinnehavaren ansvarar för det inre underhållet och ska hålla bostadsrätten i gott skick. En golvbrunn anses troligen tillhöra det ”inre” i bostadsrättslägenheten och är därmed ditt ansvar som bostadsrättsinnehavare.

Vem ansvarar för altandörr i bostadsrätt?

Om lägenheten är utrustad med balkong, altan eller hör till lägenheten mark/uteplats som är upplåten med bostadsrätt svarar bostadsrättshavaren för renhållning och snöskottning. För balkong/altan svarar bostads rättshavaren för målning av insida av balkongfront/ altanfront samt golv.

Share this post