Frågor

Vilka rattigheter har en hyresvard?

Vilka rättigheter har en hyresvärd?

Hyresvärden har rätt att utan fördröjning få tillträde till lägenheten för att utöva nödvändig tillsyn eller utföra förbättringsarbeten som inte kan uppskjutas utan skada (12 kap 26 § JB). Inträffar exempelvis en vattenskada har hyresvärden rätt att omedelbart komma in i lägenheten.

Vad kan jag kräva av min hyresvärd?

Om det finns brister i lägenheten som gör att lägenheten inte är fullt brukbar kan du kräva att få en nedsättning av hyran till dess att bristen är åtgärdad av hyresvärden. Om du vill ha nedsatt hyra måste du börja med att själv ta kontakt med hyresvärden för att informera om det.

Måste det finnas köksfläkt?

Att köksfläkt skulle vara standard i samtliga hyresrätter är en vanlig missuppfattning. Finns det ingen fläkt vid inflyttningen i lägenheten kan hyresgästen inte heller kräva någon sådan. I de fall där det finns en fläkt men den slutar fungera är det hyresvärdens ansvar att få den i fungerande skick.

Kan man begära Hyressänkning?

De vet att hyresgästen kan ha rätt till hyressänkning om det finns brister, säger Johan Candler. Oavsett hur bångstyrig din värd är så finns det en sak du aldrig bör göra: Att låta bli att betala hyran. Det kan i värsta fall leda till att du blir uppsagd.

När kan man få Hyresreducering?

Huvudregeln är att en hyresgäst har rätt till nedsättning om en renovering innebär att man inte kan bo i lägenhet, toaletterna inte är användbara eller annan liknande ingripande begränsning i nyttjandet av lägenheten (se 15 § hyreslagen).

Måste hyresvärden tillhandahålla tv?

Hyresvärden har ingen skyldighet att tillhandahålla centralantenn enligt lag. Hoppas du fick svar på din fråga!

Vem lagar köksfläktar?

reparation köksfläkt

  • www.electroluxservice.se. Görsjövägen 2.
  • www.electroluxservice.se. Heffnersvägen 24.
  • www.västkustenshushållsservice.se. Kardanvägen 2B.
  • www.electroluxservice.se. Dåntorpsvägen 33.
  • www.electroluxservice.se. Kellgrensgatan 7.
  • www.electroluxservice.se.
  • www.electroluxservice.se.
  • www.electroluxservice.se.

Vad ska man tänka på när man köper köksfläkt?

Vilken köksfläkt du ska välja beror på om du bor i villa eller flerfamiljshus, vilken typ av ventilation som finns i huset, men också på hur din köksinredning ser ut – ska fläkten hänga fritt, under ett skåp eller på väggen? Du ska även tänka på bredden, det är bra om fläkten är ungefär 10 cm bredare än din spishäll.

Share this post