Frågor

Vilken storlek ska man ha pa Gardsgrus?

Vilken storlek ska man ha på Gårdsgrus?

Om grusgången är planerad för bilar måste du se till att djupet är minst 25 cm. Ska du däremot bara använda gången till en gå-gång räcker det gott och väl med 15 cm djup istället. Observera att gången bör ha en svagt välvd yta om du ska anlägga gången på mark som är plan.

Vilket grus på gårdsplan?

Gårdsgrus även kallad natura singel och ärtsingel. Jag har fått tipset att inte ha för djupt med finare grus typ 8-12. En svagt nedåtsluttande garagefart gör att gruset kommer förflytta sig där av smart att inte ha enbart grus. Dessutom är det dyrt.

För grusgångar rekommenderas det att du använder dig av ungefär 5 cm gårdsgrus. Gårdsgruset bör då ha en dimension på ungefär 8–16 mm.

Hur mycket grus till uteplats?

Där du vill ha din uteplats fyller du på med till exempel väggrus, cirka 20 cm, och det ska vattnas och vibreras tills du får en fast och hård yta. På så sätt får du ett fast underlag för ett 8–10 cm tjockt lager av singel.

Hur tjockt lager grus under altan?

När du har grävt bort all jord, jämnas marken till och vibreras innan du lägger minst 20 cm bärlagergrus. Gruset ska komprimeras med en padda.

Vilket Gårdsgrus?

Grått gårdssingel är en klassiker som många väljer att ha, just för att singel är bekvämt att gå på. Krossgrus är ytterligare en typ av grus som passar bra till grusgångar, tack vare de mer fyrkantiga stenarna.

Vilken typ av grus till Grusgång?

Det finns olika sorters grus att lägga på grusgången: makadam och singel. Makadam är en krossprodukt, medan singel är naturgrus, en ändlig resurs som tär mer på miljön att framställa och därför är dyrare.

Hur mycket grus under altan?

Trädäck med luftspalt: 5-8 cm makadam 8/16 mm. Trädäck direkt på mark: 5-8 cm makadam 8/16 mm, alternativt 16/32. 3-5 cm stenmjöl 0/4 mm för avjämning.

Måste man grusa under altan?

Oavsett om du ska bygga altanen eller uteplatsen i markplan eller en bit upp så behöver du gräva undan gräs, ogräs och jord. Börja med en heltäckande markduk som hindrar ogräs från att växa upp under altanen och fyll på med grus. Snåla inte varken på grävandet eller gruset – hellre för mycket än för lite.

Share this post