Populära

Vad ar en riskkapitalist?

Vad är en riskkapitalist?

Riskkapital är en insats som en finansiär gör i ditt företag för att i framtiden kunna få avkastning på insatsen. Genom att satsa pengar i företaget tar riskkapitalister en större risk än andra finansiärer som till exempel banker och andra långivare, därav namnet riskkapital.

Varför finansiering?

I de flesta fall är det enda som krävs en mindre handpenning. Till skillnad från traditionell utlåning så påverkar inte våra finansiella produkter dina befintliga bankkreditkällor. Dina övriga kapitalresurser förblir intakta och tillgängliga för att finansiera tillväxt eller uppfylla verksamhetsbehov.

Vad betyder kapitalförsörjning?

Tillgång till kapital är en förutsättning för att företag ska kunna starta och växa och för att innovativa idéer ska kunna kommersialiseras. Staten gör därför insatser som stärker försörjningen av kapital till företagen.

Hur blir man en riskkapitalist?

Utbildning. Ekonomiutbildning på högskolenivå krävs, helst med inriktning på finansiell ekonomi. Kandidatexamen i ekonomi, som är 3 års heltidsstudier eller Civilekonomexamen, som är 4 år på heltid, är de vanligaste utbildningar för riskkapitalisterna.

Hur fungerar crowdfunding?

Crowdfunding innebär att en stor grupp individer med små summor hjälper till att finansiera en verksamhet, istället för att en eller ett fåtal investerare bidrar med en större summa. Insamlingen sker via crowdfunding-webbplatser och många gånger är investerarna okända för företagaren.

Vad menas med finansieras?

Finansiering är ett ekonomiskt begrepp som kan användas i många olika sammanhang. Många känner igen sig i ordet finansiering när det gäller studielån, banklån eller företagslån. Det dessa begrepp har gemensamt är att man får hjälp ekonomiskt genom att tex en bank investerar i dig och lånar ut pengar.

Vad menas med finansiering?

Finansiera betyder i stort sett samma sak som bekosta.

Hur mycket tjänar en riskkapitalist?

Riskkapitalisternas snittinkomst 2011 är nästan tre gånger så hög som vad en genomsnittlig vd i de 100 största företagen i Sverige tjänar. De senaste fyra årens inkomster för de tio direktörerna uppgår till 1 384 miljoner kronor.

Hur beskattas crowdfunding?

I ett pressmeddelande som Skatteverket gick ut med idag fastslår myndigheten att alla transaktioner som sker på crowdsourcing-tjänster inom Sverige numera ska beskattas. Det innebär att du som betalar till, eller får in pengar från, projekt på sidor som Kickstarter eller Indiegogo ska skatta svensk moms om 25 procent.

Share this post