Frågor

Hur lang garanti har Peugeot?

Hur lång garanti har Peugeot?

Nybilsgaranti: en nytillverkad bil täcks av alla PEUGEOTs garantier från och med första garantidatum som anges på garanticertifikatet, som finns i Garanti- och servicehäftet. Garantin gäller för den angivna perioden eller max 100 000 km, om inget annat gäller, enligt särskilda bestämmelser som du har fått kännedom om.

Hur ofta ska man serva bilen Peugeot?

I serviceboken finner du konkreta rekommendationer på hur ofta det ska göras. Peugeotmodeller har en regel på att det ska göras efter 15 000 km eller en gång om året beroende på hur mycket du kör. Med det sagt är det alltid en bra idé att vara uppmärksam på konstiga ljud och annat som inte är som det ska vara.

Vilka Audi motorer ska man undvika?

Audi har en hel rad olika motorer som är dåliga, för att inte säga samtliga bensinmotorer. 1,2 och 1,4 TFSI med kamkedja där kedjan kan rappa över redan vid 5 000 mil. 2,0 TFSI har felaktiga kolvar och drar därför stora mängder olja.

Vad är svenskt Fordonsskydd?

Svenskt Fordonsskydd Ltd. är ett bolag registrerat i Hongkong som marknadsför fordonsgarantier genom direktmarknadsföring via brev. Konsumentverket har sedan 2020 mottagit över 800 anmälningar mot Svenskt Fordonsskydd Ltd.

Vad är fabriksgaranti bil?

I princip så innebär nybilsgarantin att fabrikanten lovar att ansvara för bilen och dess utrustning under en viss tidsperiod. Det är bra om du sätter dig in i vad som krävs av dig som bilägare för att nybilsgarantin ska gälla.

Vad kostar service på bilen Peugeot?

Med vårt prispaket får du den mest prisvärda servicen tillgänglig för din Peugeot och du betalar från 3 998 kr beroende på vilken modell du har.

När ska man byta kamrem Peugeot?

Kamremmen ska bytas efter 12 000 mil eller sex år på bensindrivna bilar och efter 16 000 mil eller sex år på dieseldrivna bilar. Från den 1 januari 2005 gäller nya intervall för byte av kamrem på samtliga Peugeots person- och transportbilsmodeller i Sverige.

Vilka TSI motorer är dåliga?

Motorerna 1.2TSI och 1.4TSI finns i följande bilmodeller: Att som biltillverkare inte ta ansvar för en dålig konstruktion är beklagligt. Tyvärr är det fakta för många Volkswagen-ägare som drabbats av kamkedjeproblem på sina 1.2 eller 1.4TSI motorer. Motorerna finns i många olika modeller.

Är TFSI motorn bra?

Hög oljeförbrukning i Audis TFSI-motorer på 1,8 och 2,0 liter. ”De här bilarna drar otroliga mängder olja, rekordet är en kund som hade en oljeförbrukning på åtta liter på 150 mil! Det är dyr longlifeolja också så det är ekonomisk ruin.” För att lösa problemet gör Audi ett oljeförbrukningstest för 5.000 kronor.

Share this post