Rekommendationer

Kan man lana bocker utan bibliotekskort?

Kan man låna böcker utan bibliotekskort?

Du måste låna den med ditt eget bibliotekskort. Det enda sättet att låta någon annan låna reserverade böcker åt dig är att ge dem dina uppgifter, alltså ditt kort eller personnummer samt din pin-kod.

Hur mycket kostar ett bibliotekskort?

Ta med legitimation. Om du inte fyllt 18 år behöver målsman (förälder eller annan vårdnadshavare) skriva under. Ditt första bibliotekskort är gratis. Om du måste skaffa ett nytt kostar det 25 kr för ett vuxenkort.

Kan man ha två lånelöften?

Det går att ansöka om lånelöfte hos flera olika banker, men då bör du vara medveten om att varje bank tar en kreditupplysning på dig. Generellt sett kan flera ansökningar om lånelöfte uppfattas som ett tecken på att du har sämre betalningsförmåga.

Kan man köpa böcker från bibliotek?

Låt de bibliotek som så vill inrätta ett showroom dit bibliotekarierna beställer visningsexemplar av böcker från förlagen. På större orter kan biblioteken specialisera sig utifrån sina förutsättningar. Ett bibliotek som ligger så till kan beställa många böcker från arabiska förlag i utlandet.

Kan man låna om en bok?

Du ansvarar för dina lån tills du har lämnat tillbaka dem. Biblioteket ansvarar inte för skador som har uppstått på teknisk utrustning när du har använt lånad media. Du får låna om boken, cd-skivan eller filmen tre gånger om ingen annan har beställt den.

Är det gratis att låna böcker?

Att låna böcker på biblioteket är i normalfallet gratis. Detta under förutsättning att låntagaren håller sig inom den stipulerade lånetiden och lämnar tillbaka boken, annars beläggs detta med straffavgift.

Är bibliotekskort gratis?

Det här är en sammanfattning av vad som gäller: Ditt första bibliotekskort är gratis. För att få bibliotekskort måste du visa legitimation på biblioteket. Om du är under 18 år och inte har egen legitimation behövs vårdnadshavares underskrift. Du ansvarar för alla lån på kortet.

Är lånekort gratis?

Lånekortet är gratis, men om du förlorar ditt kort måste du betala för att få ett nytt. Du ansvarar för alla lån på kortet. Vårdnadshavare ansvarar för sina barns lån.

Kan man köpa två lägenheter?

Det finns inte någon lag som reglerar hur många bostadsrätter som en person får äga. Däremot finns det regleringar kring vem som kan bli medlem i en bostadsrättsförening och därmed äga en bostadsrätt. För att få äga en bostadsrätt måste föreningen godta dig som medlem, 2 kap 1 § Bostadsrättslagen.

Vad händer om man tappar bort en lånad bok?

Du måste betala en avgift om du lämnar tillbaka det du lånat för sent. Vi skickar ett brev med påminnelse om det dröjer. Om du ändå inte lämnar tillbaka ditt lån skickar vi en räkning. Räkningar från biblioteket som inte betalas, skickas vidare till inkasso.

Vad kostar en försenad bok?

Det kostar 10 kronor att reservera en bok. Förseningsavgift 10 kronor per exemplar och påbörjad vecka. ​Du får en räkning från biblioteket på en bok som är försenad mer än 10 veckor. Återlämnar du boken betalar du endast förseningsavgift och expeditionsavgift, inte ersättningsavgift för boken.

Share this post