Allmänning

Vad innebar begransat hemlig?

Vad innebär begränsat hemlig?

Begränsat hemlig och konfidentiell information skall separeras logiskt från system eller nätverk som inte omfattas av motsvarande krav på säkerhetsskydd. Hemlig eller kvalificerat hemlig information skall separeras fysiskt från system eller nätverk som inte omfattas av motsvarande krav på säkerhetsskydd.

Vilka ansvarar för Sveriges säkerhet?

Ansvaret för Sveriges säkerhet är fördelat på ett flertal departement, myndigheter och organisationer inom olika sam- hällssektorer.

Vilka tre områden består säkerhetsskydd av?

Merparten av åtgärderna inom säkerhetsskydd kan sorteras in i nå- gon av de tre säkerhetsskyddsåtgärderna informationssäkerhet, fysisk säkerhet och per- sonalsäkerhet, se 11 Säkerhetsskyddsåtgärder och separata vägledningar för fördjupning.

Är hemliga uppgifter?

Hemlig uppgift är en uppgift som av en stat, vanligen en myndighet, anses vara skyddsvärd information som måste skyddas mot allmän kännedom. Behörighet till att få del av uppgiften regleras i lag eller annat regelverk och är vanligen begränsad till personer med behov av uppgiften i sin verksamhet.

Vilka uppgifter ska ges ett skydd enligt säkerhetsskyddslagen?

Vad som avses med säkerhetsskydd 2 § Med säkerhetsskydd avses skydd av säkerhetskänslig verksamhet mot spioneri, sabotage, terroristbrott och andra brott som kan hota verksamheten samt skydd i andra fall av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Vem bedriver säkerhetskänslig verksamhet?

Vem bedriver säkerhetskänslig verksamhet? Det är verksamhetsutövarens ansvar att identifiera om verksamheten är säkerhetskänslig eller inte. Det är inte upp till tillsynsmyndigheten att avgöra. Hur omfattande den säkerhetskänsliga verksamheten är varierar.

Vad ingår i säkerhetsskydd?

I säkerhetsskydd ingår också att skydda uppgifter som rör säkerhetskänslig verksamhet och som därför omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen, eller som skulle ha omfattats av den lagen om den varit tillämplig….Säkerhetskänslig verksamhet

  • kvalificerat hemlig.
  • hemlig.
  • konfidentiell.
  • begränsat hemlig.

Share this post