Rekommendationer

Maste man renovera hela badrummet?

Måste man renovera hela badrummet?

Svar: Det beror på hur det ser ut. Om man får en fuktskada i ett badrum som har byggts på kartongklädda gipsskivor och med en vätskebaserad fuktspärr som har rollats på, så är det inte lätt att byta en kakelplatta utan stor risk för läckage. I och med att fuktspärren har brutits så måste man oftast riva hela badrummet.

Får man sätta tätskikt själv?

Om arbetena utförs fackmässigt och tekniskt följer gällande branschregler finns det ingen ”lagstiftning” som förbjuder att våtrumsarbetena utförs av en privatperson utan formell behörighet och kompetens. Däremot rekommenderas starkt att anlita ett GVK-auktoriserat företag.

När måste badrum renoveras?

Som tumregel bör du som sagt renovera badrummet var 20:e år. Men kanske börjar du längta efter ett nytt och fräscht badrum långt innan dess. Vill du få till en lyxig känsla med små medel kan du komma långt med en lättare renovering, ett nytt lager färg på väggen och ett elegant bubbelbadkar.

Vilka badrumsmöbler är bäst?

En badrumsmöbel med äkta träfanér både ser bättre ut och känns bättre under fingertopparna. Att se fanéret genom den skyddande lacken ger en fin finish och känsla till badrummet. Äkta porslin i tvättstället är en annan faktor som påverkar både kvaliteten och priset.

Måste man ha tätskikt i hela badrummet?

Generellt kan man säga att hela våtrummet är en riskzon, vilket gör att GVK rekommenderar att man har ett tätskikt i hela utrymmet.

Vad krävs för att få utföra tätskikt i ett våtrum?

För att kunna utföra ett fackmässigt korrekt våtrumsarbete behöver du som hantverkare ha ett våtrumscertifikat, antingen genom att bli behörig enligt BBV, eller genom att bli auktoriserad enligt GVK. BBV står för Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum. Byggkeramikrådet har funnits sedan 1989.

Får man sätta upp badrumsskåp själv?

LÖSNING: Förutsättningen för att det inte ska uppstå fuktskador i badrumsväggarna är att tätskiktet är intakt. Men det innebär inte att det är förbjudet att hänga upp hyllor och fästa krokar i badrummet. Men innan du borrar hål bör du undersöka om hyllorna och krokarna i stället kan limmas fast.

Hur ofta måste hyresvärden renovera badrum?

Hyresvärden är skyldig att åtgärda fel eller brister i lägenheten såvida de inte har orsakats genom vårdslöshet. Om du anser att du har rätt till ett hyresavdrag kan du deponera en del av hyran hos Länsstyrelsen. Man räknar med att en lägenhet behöver fräschas upp efter 12-15 år.

Vilken badrumsinredning?

Det klassiska är ofta runda, men det finns även kantigare alternativ att välja. Det är oftast lätt att hitta en modell som går i stil med den tilltänkta badrumsinredningen. Ska renovera ditt badrum kan det vara snyggt att redan från början välja toalettstol, handfat samt kanske även badkar från en och samma serie.

Var ska man köpa badrumsmöbler?

Här på Byggmax hittar du paket med badrumsmöbler, där du enkelt väljer mellan många olika modeller på tvättställ. Du kombinerar det sedan ihop med en spegel samt ett högskåp som ger extra förvaring. Välj finish efter din egen smak och storleken på badrumspaketet efter måtten på ditt badrum.

Share this post