Populära

Hur Arbetsformedlingen jobbar?

Hur Arbetsförmedlingen jobbar?

Vi är experter på arbetsmarknaden Vi förser samhället med analyser, information och prognoser om arbetsmarknadens utveckling, arbetssökande, yrken och arbetsmarknadspolitiska program. Det ger stöd till en fungerande arbetsmarknad.

Vilka jobbar på Arbetsförmedlingen?

Vilka jobbar på Arbetsförmedlingen?

  • Arbetsförmedlare / handläggare. Myndighetens största yrkesgrupp.
  • Specialister. Det kan dels handla om personer som har särskild kompetens att jobba med människor som står långt från arbetsmarknaden, exempelvis socialkonsulenter och arbetspsykologer.
  • Coacher.
  • Kundtjänstmedarbetare.

Hur mycket tjänar en handläggare på Arbetsförmedlingen?

28/04/2021 (uppdaterad 10/11/2021) – En arbetsförmedlare inom staten tjänar i medianlön 31 650 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik. Som arbetsförmedlare hjälper du arbetstagare att hitta jobb och matchar annonser med jobbsökande.

Hur många är anställda på Arbetsförmedlingen?

Vi finns i hela landet. Vi är drygt 10 000 anställda som jobbar på Arbetsförmedlingen. En del av oss arbetar på huvudkontoret i Solna i Stockholm, men de flesta av oss arbetar runt om i landet.

Vad gör en arbetsförmedlare?

Som arbetsförmedlare ska du informera och aktivera de som söker nytt jobb men också hjälpa arbetsgivare att hitta lämpliga kandidater. De flesta arbetsförmedlare är anställda vid Arbetsförmedlingen och där kan du arbeta med många olika arbetsuppgifter.

Vad ska man läsa för att jobba på Arbetsförmedlingen?

För att få jobba som arbetsförmedlare behöver du en treårig akademisk utbildning, till exempel examen från utbildningsprogram till arbetsterapeut, beteendevetare, samhällsvetare, studie- och yrkesvägledare eller socionom.

Vad gör en Beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen?

Arbetsuppgifter. Assistera arbetsförmedlare/team genom att fatta beslut om matchnings- och karriärvägledningstjänster och sköta delar av kundärendet under och efter tiden kund är hos leverantör. Dokumentera beslut och godkännande av utbildningsplan.

Vad gör en handläggare på Arbetsförmedlingen?

Hur många får jobb genom Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlingarna förmedlar ca 1,2 miljoner jobb.

Hur många arbetsförmedlare finns det i Sverige?

Antalet nyanmälda platser på Arbetsförmedlingen uppgick till 198 295 i februari.

Share this post