Rekommendationer

Ar Arbetsformedlingen en bra arbetsgivare?

Är Arbetsförmedlingen en bra arbetsgivare?

Lönerna på Arbetsförmedlingen Johan Eklund säger att man tjänar ungefär lika mycket som på andra myndigheter, men att det kan variera från år till år beroende på rekryteringsbehovet. – Som arbetsförmedlare tjänar man 28–40 000 kronor i månaden.

Vem är chef för Arbetsförmedlingen?

Maria Mindhammar. Gör: Generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Ålder: 58 år. Bor: I Göteborg med maken och i Stockholm.

Vad heter de som jobbar på Arbetsförmedlingen?

Vi förser samhället med analyser, information och prognoser om arbetsmarknadens utveckling, arbetssökande, yrken och arbetsmarknadspolitiska program. Det ger stöd till en fungerande arbetsmarknad.

Vem kontrollerar Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlingen är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela Sverige. Vårt högsta beslutande organ är styrelsen, där generaldirektören ingår. Både styrelse och generaldirektör utses av regeringen.

Hur är det att jobba på Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlaren förväntas ha god inblick i hur arbetsmarknaden ser ut. Bransch- och yrkeskunskaper samt intresse för- och kunskap om arbetsmarknaden, är grunden för matchningen av arbetssökande mot lediga platser. Aktiva arbetsgivarkontakter är grunden för allt förmedlingsarbete och för en effektiv matchning.

Hur kan jag närma mig intressanta arbetsgivare?

Ett telefonsamtal är ett bra och snabbt sätt att få personlig kontakt med en potentiell arbetsgivare. Med ett samtal kan du få mera infor- mation om ett jobb som du är intresserad av eller fråga om andra jobbmöjligheter inom organisationen.

Vad heter Arbetsförmedlingen idag?

2008: Myndigheten Arbetsförmedlingen bildas Arbetsmarknadsverket ersätts av den nya myndigheten Arbetsförmedlingen.

Hur många anställda på Arbetsförmedlingen?

27 339 personer anmälde sig som arbetssökande. 29 523 personer fick ett arbete.

Får Arbetsförmedlingen kontrollerar sökta jobb?

Arbetsförmedlingen gör slumpvisa kontroller av att arbetssökande verkligen har sökt de jobb de har redovisat i aktivitetsrapporten. När arbetssökande skriver in sig på Arbetsförmedlingen ska de därför få information om att de bör spara underlag som visar att de har sökt de arbeten som redovisas i aktivitetsrapporten.

Hur ofta kontrollerar Arbetsförmedlingen?

Varje månad ska du lämna in en aktivitetsrapport till oss. I aktivitetsrapporten visar du hur aktiv du har varit genom att redovisa vilka jobb du har sökt och annat du har gjort för att komma närmare ett jobb.

Share this post