Blogga

Maste man betala skatt om man saljer lagenhet utomlands?

Måste man betala skatt om man säljer lägenhet utomlands?

När du har sålt en bostad utomlands kan du bli beskattad för kapitalvinsten hemma i Sverige. Om du blir beskattad eller ej beror dels på om du är obegränsat eller begränsat skatteskyldig i Sverige, dels på bestämmelser i eventuellt skatteavtal mellan Sverige och det land i vilket du sålt din bostad.

Hur mycket är vinstskatten i Spanien?

En bostad i Spanien måste också beskattas i Spanien oavsett var ägaren är skriven. Vinstskatten är 19%.

Hur man deklarerar sin bostad i utlandet?

Om du säljer en privatbostadsfastighet som finns utomlands beskattas du på samma sätt som vid för- säljning av en motsvarande fastighet i Sverige. Det finns information om hur du räknar ut vinst och för- lust i bland annat broschyren Försäljning av småhus (SKV 379). Försäljningen redovisar du på blankett K5 (SKV 2105).

Vilka skatter betalar man i Spanien?

I Spanien skiljer man mellan två olika ”fastighetsskatter”. Man betalar årligen en kommunal fastighetsskatt, Impuesto de Bienes Inmuebles (IBI) och sopskatt, Tasa de Basura, till den kommunala skattemyndigheten. Fastighetsskatten betalas på all egendom som har egen lagfart, t.

När betalar man bilskatt i Spanien?

SVAR: Bilskatten är kommunal, men sköts administrativt av provinsstyrelsen. Den betalas per år, mellan april och maj. Om du inte har fått betalningsavi ska du se till att begära en sådan hos det lokala kontoret för ”Patronato provincial”.

Måste jag deklarera min lägenhet i Spanien?

Du som äger en fastighet eller lägenhet i Spanien måste deklarera denna varje år i Spanien, även om du är bosatt och skriven i Sverige. I Spanien skiljer man mellan två olika ”fastighetsskatter”. Årligen ska betalas fastighetsskatt (IBI) och sopskatt (basura) till den kommunala skattemyndigheten.

När ska man deklarera i Spanien?

Det är tjugoandra året som vi på Global Accounting hjälper svenskar att deklarera sina inkomster i Spanien och i Sverige. Du som är resident i Spanien ska för inkomståret 2020 deklarera alla dina inkomster i hela världen. Den spanska deklarationen lämnas in under perioden maj-juni 2021.

Share this post