Trendig

Hur gor man en Informationsklassning?

Hur gör man en Informationsklassning?

Informationsklassning innebär att man värderar organisationens informationstillgångar utifrån de interna och externa krav på konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet som kommit fram i analysfasen. Kraven konkretiseras genom gradering av informationstillgångarna i olika nivåer, ofta kallade konsekvensnivåer.

Vad är Informationsklassning?

Informationsklassning är en metod som hjälper verksamheten att välja rätt åtgärder för att skydda information. För att förenkla kommuners och regioners genomförande av informationsklassningen har SKR tagit fram verktyget KLASSA. KLASSA består av tre delar: informationsklassning, handlingsplan och upphandlingskrav.

Vad är Informationsklassificering?

Informationsklassificering är en grundläggande aktivitet inom informationssäkerhetsarbetet. Informationsklassificering innebär att information klassificeras utifrån det värde den har för de verksamheter/processer som använder informationen samt de legala krav som informationen omfattas av.

Vilka fyra aspekter utgör grunden för informationssäkerhetsarbetet?

Metodstödet består av fyra olika metodsteg som tillsammans bildar helheten av det systematiska informationssäkerhetsarbetet. Dessa är: Identifiera och analysera, Utforma, Använda, och, Följa upp och förbättra.

Vad är Informationssäkerhetsklassning?

Syftet med informationssäkerhetsklassning är att tydliggöra att olika typer av information har olika värde för SLU utifrån aspekterna konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet1, vilket också leder till olika behov av skydd.

Varför Informationsklassa?

Vad är syftet med att klassa information? Klassning av information har två syften: 1) Att öka medvetenheten om vilka negativa konsekvenser som kan drabba er organisation om tillräckligt skydd av informationens konfidentialitet, riktighet eller tillgänglighet inte upprätthålls.

Vad är en klassa?

KLASSA är ett självskattningsverktyg som hjälper dig KLASSA era verksamhetssystem och datalagring. Verktyget är skapat för SKR:s medlemmar; kommuner och regioner. Det är endast medlemmar som kan skapa organisationer och lagra sin information i KLASSA.

Vad betyder klassning?

Klassning kan syfta på: Klassning av explosionsfarliga områden – Indelning av riskområden där explosiv atmosfär kan förekomma i zoner, grupper (explosionsgrupper) och efter antändningstemperatur (temperaturklasser). Klassificeringsanstalt (för fartyg)

Share this post