Trendig

Hur Kallhanvisar man en bok med flera forfattare?

Hur Källhänvisar man en bok med flera författare?

Om en källa har fyra eller fem författare skriver du alla författarnas namn första gången du hänvisar till källan och sedan använder du det första namnet och et al. för att visa att det finns flera författare. I källförteckningen ska alla författarna finnas med.

Hur refererar man till en antologi Harvard?

Kapitel i bok med redaktör (antologi) I referenslistan skriver du först författare och titel på det kapitel du hänvisar till och sedan vilken bok det ingår i. I:et som står efter kapitlets titel i referensen betyder just ’Ingår i:’. Sist i referensen anger du på vilka sidor kapitlet finns i boken.

Hur Källhänvisar man till en lärobok?

Bok med en författare Författarens efternamn och förnman; utgivningsår (copyrightår); titel; Serie, volym, del, band; upplaga (om ej 1:a) ; Förlagsort (ej tryckort!) och förlag.

Hur refererar man till en antologi apa?

(år). Titel på kapitel. I B. Efternamn (Red.), Bokens titel (sidor). Utgivare.

Hur Källhänvisar man med två författare?

Om det är två eller tre författare ska alla tas med i texthänvisningen. När namnen står inom parentesen kan du använda &-tecknet i stället för ordet ”och” mellan näst sista och sista författarnamnet. Står däremot namnen i den löpande texten (alltså inte i parentesen) skriver du ”och”.

Hur skriver man en bok som källa?

Det som ska vara med i källförteckningen är bokens författare, tryckår, titel på boken samt förlag och förlagsort . Det är bra om man kursiverar titeln så att det syns tydligt. Exempel: Mankell, Henning, (2002), Innan frosten, Leopard förlag, Stockholm.

Hur refererar man till en roman?

Bok med en författare

  1. Grundläggande format: Efternamn, A. (utgivningsår). Titel. Utgivare.
  2. ​Exempel: Forsberg, A. (2016). Omvårdnad på akademisk grund: att utvecklas och ta ansvar.
  3. Källhänvisning i löpande text: Enligt en tidigare undersökning (Forsberg, 2016) framkommer . . . Kotler (2016) anger att . . .

Hur Källhänvisar man till en bok i löpande text?

I den löpande texten hänvisar du till ett verk genom att skriva upphovspersonens efternamn och publiceringsår inom parentes. Praxis kring hur hänvisningen placeras i texten varierar, men grundregeln är att varje gång du använder uppgifter från en ny källa ska du skriva en hänvisning i texten.

Share this post