Blogga

Var gor man av gamla palsar?

Var gör man av gamla pälsar?

Många av oss har gamla pälsar som ligger. Det kan vara minnen eller bara så fina. Av dessa kan man skapa mycket. Man kan lägga på nya material, sy västar, hattar, jackor eller varför inte en härlig pläd.

Hur mycket är en minkpäls värd?

Det är nästan bara mink som gäller. Och det är exklusiva varor. En minkpäls kostar mellan 50 000 och 60 000 kronor.

Får man bära päls?

Du måste däremot kunna bevisa att pälsen är så gammal att den omfattas av undantaget. Detta kan du göra genom exempelvis kvitto, gamla fotografier där pälsen syns eller försäkringshandlingar om sådana finns. Det är som sagt inte olagligt för dig att varken ärva eller bära pälsen.

Vad gör man med en gammal Minkpäls?

En annan trevlig sak med vintage-päls är att man kan göra om gamla pälsplagg på många olika sätt. En tråkig gammal ”mormorskappa” i mink kan lätt göras om till en elegant jacka och två soffkuddar!

Var kan jag sälja min päls?

Oavsett om det är en mink-, sabel-, chinchilla-, räv- eller designerpäls, våra experter värderar din päls baserat på historiska auktionsresultat, konstruktion, ålder, stiltrender, slitage och design.

Vad gör man med en gammal Persianpäls?

Det som är så fantastiskt med päls är att man kan omarbeta, korta av, förlänga, reparera nästan hur många gånger som helst. Är bara lädret friskt, är det ett fantastiskt material att arbeta med. En cape kan bli en snygg väst. En gammal tung persian kan göras om till en jacka, eller varför inte en värmande pläd.

Kan man sälja en minkpäls?

Förbjudet att handla med päls av hotade arter i hela EU Grundregeln är att alla kommersiella aktiviteter med pälsar och pälsaccessoarer av A-listade djurarter är förbjudna inom EU. Förbudet omfattar också pälsar och pälsaccessoarer av B-listade arter som ägaren inte skaffat eller fört in till EU på lagligt sätt.

Var kan man sälja en minkpäls?

Kan man sälja gamla pälsar?

I CITES-reglerna finns det så kallade antikundantaget. Det innebär att om du har en päls från en A-listad art och pälsen är tillverkad eller bearbetad (ändrad/omsydd) före den 3 mars 1947, så kan du få sälja pälsen eller använda den i andra kommersiella aktiviteter inom EU utan CITES-intyg från Jordbruksverket.

Varför ska man inte bära päls?

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Hjälp oss förändra!

Vem köper Minkpälsar?

Kineserna köper nästan 90 procent av de nästan en miljon pälsar som produceras i Sverige varje år.

Vem köper äkta pälsar?

Våra vintage pälsexperter undersöker pälsmode historia och kommer alltid erbjuder ett rättvist marknadsvärde för din pälsvärdering. Det är obestridligt att pälsar är tillbaka i mode.

Får man sälja Ormskinnsväskor?

Gammelfasters ormskinnsskor, mormors krokodilskinnsväska och ozelotpälsen hon fick av morfar. Allt går att sälja på loppis, tänker du. Men det kan vara brottsligt.

Share this post