Ny

Hur ofta ska man lamna in bilen pa service?

Hur ofta ska man lämna in bilen på service?

Bilens serviceintervall är 3000 mil eller 12 månader. Bilen behöver alltså en årsbaserad service då man inte kommer upp i 3000 mil under perioden. Du kör 3500 mil varje år. Bilen behöver service vid 1500 mil eller var 12:e månad.

Vad händer om man inte servar bilen i tid?

Om du inte gör det i tid blir det körförbud. En trafikfarlig bil kommer inte att få godkänt vid kontrollbesiktningen. Det finns däremot ingen lag som säger att du måste serva bilen. Det gör du för att ha en säker och fungerande bil.

Måste bilen servas varje år?

Bilen bör då lämnas in vid både första och andra tillfället som den passerat den rekommenderade serviceintervallen om 2500 mil. Med andra ord blir du alltså tvungen att serva den två gånger per år.

Hur vet jag när jag ska serva bilen?

Det finns två typer av service: mil- och årsservice. Vilken service som är aktuell för dig beror bland annat på hur mycket du kör. I serviceboken hittar du all information om vad som gäller för just din bil och hur ofta du ska serva bilen. Nyare bilar har också en indikator som säger till när det är dags för service.

Måste du lämna in bilen på verkstad regelbundet?

Genom att regelbundet göra bilservice, ser du till att alla delar på din bil fungerar som de ska och ger dig en säker och bekväm körupplevelse. Att regelbundet serva sin bil minskar också risken för större problem med din bil i framtiden, eftersom bilen då får den regelbundna service som den byggdes för när den var ny.

Hur mycket kostar en vanlig service på bilen?

Fristående verkstäder gör jobbet för halva priset. Auktoriserade bilverkstäder kan konsten att ta betalt. Att serva en nästan ny bil som precis har rullat från fabriken kostar runt 3 000 kronor. Senare i billivet landar servicen lätt på det dubbla.

Måste man göra service?

Service är avgörande för säkerhet i bilen och dess passagerare. Den kommer att se fel innan de uppstår. Om en viktig del i motorn bryter ned medan du kör 110 km/h på motorvägen så kan det vara oerhört farligt. Servicen kommer troligtvis att plocka upp detta i förtid.

Vad ingår i en service på bilen?

Servicen kontrollerar oljenivån, fyller på vid behov eller byter ut den. Oljefiltret kontrolleras och byts ut om nödvändigt. Spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrollers även och fylls på.

Måste man använda märkesverkstad?

Många tror fortfarande att man måste använda en av biltillverkaren auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla. Men så är det inte. Sedan 2002 finns det EU-regler som ger dig som bilägare rätt att serva bilen var du vill.

Hur långt kan man köra över service?

Maskinellt är det naturligtvis knappast något problem om bilen har olja mm. VW/Audi har också 3000 mils intervall men på 2 år vilket gör att man kan köra ca 2300 – 2800 mil mellan servicetillfällena. Det gör att man alltså typ halverar servicekostnaden om man kör få mil per år.

Share this post