Rekommendationer

Vilken del av Rhodos ar bast?

Vilken del av Rhodos är bäst?

På västra sidan finns det också många stränder, men där blåser det oftast lite mer så de flesta turisterna brukar föredra östsidan, medan surfare och andra äventyrare gärna håller till på västkusten.

Var är finast på Rhodos?

På Rhodos västra kust i närheten av byn Monolithos, ligger den fina stranden Fourni. Fourni är en liten, avskild strand i vackra omgivningar – perfekt för avkoppling. Hit tar du dig enklast med hyrbil.

Vilken ögrupp tillhör Rhodos?

Dodekanisos
Egeiska öarna
Rhodos/Ögrupper

När blev Rhodos grekiskt?

Först efter andra världskriget, blev Rhodos en grekisk ö och 1978 kom författaren Nathan Shachar dit på sitt första av många, många besök. Här hittade han ett mikrokosmos utan motstycke – och en häpnadsväckande hemlighet: Är du inte färdig snart med Rhodos efter alla år? säger folk ibland till mig: ”Den där lilla ön.

Är det värt att åka till Rhodos?

Rhodos. Med vacker natur, mysiga små byar och flest soldagar av alla grekiska öar är det inte konstigt att svenskar uppskattar Rhodos så mycket. Här väntar spännande utflykter, härlig grönska, läckra hotell, bra restauranger, mycket shopping, surfing och coola strandbarer.

Hur är det i Faliraki?

Faliraki är en jättebra ort med bra och lång sandstrand. Många restauranger och snabbmatskedjor som McDonalds, PizzaHut och KFC. Buss går regelbundet till Rhodos stad, resan tar ca 20 minuter. Det går också att åka båt från Faliraki till hamnen i Rhodos stad tor med flera avgångar per dag.

Kan man dricka vatten på Rhodos?

Det går bra att dricka kranvattnet på Rhodos eftersom att de har eget grundvatten där som är väldigt rent och väldigt gott. Dock ska man som alltid annars vara försiktig med glass och is som man köper från mindre kiosker.

Vart på Rhodos brinner det?

Strömmen är också tillbaka efter att ha varit borta kortare perioder under gårdagen, säger Apollos kommunikationschef Sandra Miller Kinge.

  • Turister och lokalbor betraktar en pågående skogsbrand i området Kalamonas på Rhodos, 1 augusti.
  • Brandmän kämpar mot en brand väster om grekiska staden Patras.

Var ligger bargatan på Rhodos?

Den stora och välkända bargatan i Rhodos stad heter Orfanidou. Här finns barer och nattklubbar uppradade längs den långa gatan. Rhodos bargata levererar riktigt bra party och gör Rhodos till ett perfekt resmål för en festresa.

Har Rhodos varit italienskt?

Modern historia 1912 erövrade Italien Rhodos från Turkiet i samband med det Italiensk-turkiska kriget. 1948 enades Rhodos tillsammans med de andra öarna i Dodekanisos med Grekland.

När är bästa tiden att åka till Rhodos?

Resor till Rhodos I maj börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag.

Kan man dricka vattnet i Grekland?

Kranvattnet i Grekland anses vara helt säkert, särskilt i större städer. Det kan dock ha en obehaglig bismak av klor. I avlägsna områden och på vissa öar, bland annat Kykladerna, bör man vara försiktig med att dricka kranvattnet.

https://www.youtube.com/watch?v=3IwqTJj8wFw

Share this post