Rekommendationer

Vad ar Empadronamiento?

Vad är Empadronamiento?

Termen “empadronamiento”, även kallat “padrón municipal de habitantes”, är ett kommunalt register eller ett folkräkningsregister, ungefär som en röstlängd. Det är rådhuset som har denna lista, och det är ett sätt för dem att veta hur många människor som bor i deras område.

Vad behövs för Empadronamiento?

För att mantalsskriva dig behöver du formuläret för ”empadronamiento” som du får på respektive kommunkontor (se nedan), giltigt pass samt en fotokopia på detta, originalet samt fotokopia på kontraktet för den bostad där du vill mantalsskriva dig.

Hur blir jag resident i Spanien?

För att kunna ansöka om residencia och få lov att stanna i landet mer än 90 dagar, behöver man kunna visa att man har en månadsinkomst på minst 400 euro/ månad som kommer in på ett spanskt bankkonto. Man måste även visa upp ett personbevis, ett hyreskontrakt, pass och NIE- nummer.

Hur skriver man sig i Spanien?

När man flyttar till en kommun i Spanien ska man gå till kommunhuset där man bor och skriva in sig. Detta kallas empadronamiento och är gratis. Kommunen får bidrag från staten för alla personer som skriver in sig i den kommunen och detta ger fördelar för dig som medborgare.

Vad betyder det att vara Residencia i Spanien?

”Residencia fiscal” betyder att man flyttar ut från sitt ursprungliga land och skattskriver sig i nytt land – i detta fall Spanien (om du vistas längre tid än 6 månader i Spanien.

Hur lång tid tar det att bli spansk medborgare?

Om man är svensk medborgare och har varit bosatt i Spanien i minst tio år (eller om man är bosatt i Spanien och gift med en spansk medborgare sedan minst ett år tillbaka) har man möjlighet att ansöka om spanskt medborgarskap.

Hur länge får man stanna i Spanien som turist?

Eftersom både Sverige och Spanien ingår i EU får du vistas eller bo i Spanien i 3 månader utan några ytterligare åtgärder förutom att ha ditt svenska pass med dig.

Hur länge kan man stanna i Spanien som turist?

Du behöver inte ansöka om visum, det enda som krävs är ett svenskt pass. Det ger dig rätt att stanna i landet i upp till tre månader. Vill du stanna längre eller bosätta dig, behöver du registrera dig hos de spanska myndigheterna. Nyfiken om hur det är att bo i Spanien?

Hur söker man Residencia i Spanien?

https://www.youtube.com/watch?v=Eg380UUbm-I

Share this post