Ny

Vad raknas som flytande i handbagaget?

Vad räknas som flytande i handbagaget?

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Vad får man inte ha med sig i handbagaget på flyget?

De flesta föremål som är vassa eller spetsiga är förbjudna ombord då de kan vålla allvarlig skada. Detsamma gäller för trubbiga redskap som kan användas som tillhygge. Det finns dock vissa undantag och det går bland annat bra att ta med sig nagelsax samt pincett i handbagaget.

Är mascara vätska flyg?

*Vätskor under 100ml får medtas i handbagage om de läggs i en genomskinlig plastpåse som rymmer max 1 liter….Vätskor på flyget.

Föremål Handbagage* Incheckat
Läppstift & cerat Ja Ja
Mascara Ja Ja
Nagellacks- remover Nej Ja
Parfym Nej Ja

Hur stor ryggsäck får man ha som handbagage?

De flesta flygbolags tillåtna mått för handbagage är runt 56 x 36 x 23 cm och ett litet föremål på 23 x 33 x 20 cm. Det är tillåtet att flyga med din kabinväska eller ryggsäck om den håller dessa mått. Några flygbolag har dock mindre gränser som t. ex Spirit Airlines men i regel har de allra flesta denna gräns.

Kan man packa ner datorn i resväskan?

Om du ska ut och resa med dyr elektronik, så är det ett bra råd att inte checka in saker som datorer, surfplattor kameror och liknande. Det har blivit lite av en branschstandard och de flesta flygbolagen upplyser om att elektronik och värdesaker inte borde checkas in eftersom det kan försvinna eller lätt går sönder.

Är mascara en vätska?

Vi hjälper dig att packa rätt för en smidigare flygresa – och ser till att du håller dig inom gränserna för hur mycket vätska du får ta med ombord….Vätskor på flyget.

Föremål Handbagage* Incheckat
Mascara Ja Ja
Nagellacks- remover Nej Ja
Parfym Nej Ja
Puder Ja Ja

Får man ta med en tom vattenflaska på flyget?

Ja, så länge den är helt tom är det inga problem alls. Det är vätskor, inte flaskor, som man inte får ta med sig. Men enklast är ju att fylla den själv innan du går på flyget. Det brukar finnas dricksvattenfontäner på flygplatser.

Vad får jag ha med i handbagaget på flyget?

Med vätskor avses bland annat vatten och andra drycker, krämer samt parfym. Det är tillåtet att ta med en eller flera behållare som var och en rymmer högst 100 ml vätska. Dessa behållare måste i sin tur packas i en transparent, återförslutningsbar 1-literspåse och sedan presenteras i säkerhetskontrollen.

Får man ha vätskor i incheckat bagage?

I bagage som du checkar in Reglerna för begränsningar av vätskor omfattar inte incheckat bagage. Tänk på att packa extra noggrant, om du packar till exempel flaskor med vätska i det incheckade bagaget. Eventuella skador som uppstår på bagage om en flaska skulle gå sönder ersätts inte.

Får man ha nagellack i handbagaget?

Vätskor i handbagaget Du får ha med dig en begränsad mängd vätska, kräm och gel ombord: Max 100 ml/behållare. Du måste packa alla behållare i en transparent, återförslutningsbar påse (max 1 l)

Får man ta med stickning på flyget?

Transportstyrelsen får ofta frågor om vad du får ta med ombord på flygplanet….Stickor, virknålar och synålar.

Föremål Incheckat bagage Handbagage
Stickor Ja Ja
Virknålar Ja Ja
Synålar Ja Ja

Får man ta med sig godis på flyget?

Exempel på mat som är okej att ta med ombord på flyget: Du kan till exemple ta med dig bröd, kakor, godis i fast form, kaviar/löjrom, delikatessostar, patéer i konservburk. En god regel är också att inte ta med mat som luktar starkt för att visa hänsyn till övriga passagerare på flygplanet.

Får man ta med ryggsäck och handbagage?

Övrig info: Ett personligt föremål som en handväska, ryggsäck eller datorväska med maxmått 40x30x10 cm som får plats under sätet framför räknas inte in i handbagaget (totalvikt för båda 7 kg). Övrig info: Handbagage samt s.k. personlig tillhörighet (maxmått 40x30x10 cm) får väga max 8 kg tillsammans.

Share this post