Allmänning

Har korskolorna egna Uppkorningstider?

Har körskolorna egna Uppkörningstider?

Har du kört mycket med en trafikskola är det vanligt att trafikskolan bokar uppkörningen åt dig. Din körlärare talar om när han eller hon tycker att du är redo. Bokar du genom trafikskolan är det trafikskolans bilar som används vid uppkörningen – det vill säga bilar som du är van att köra.

Får man använda backkamera vid uppkörning?

Backkameran visar referenslinjer på hur bilen kommer svänga vid backning. Sedan när man blir mer van så behöver man inte använda sig av kameran. Varför använda backkamera överhuvudtaget när man inte ens får göra det på ens uppkörning.

Kan man boka två körprov?

Du bokar prov som vanligt, systemet känner av om du har rätt till företräde. Du får företräde till totalt två teoriprov och totalt två körprov för respektive behörighet (AM endast teoriprov). Om du behöver göra fler prov har du inte längre företräde, och kan därför få vänta längre innan du kan göra nytt prov.

Har trafikskolor förtur?

Förtur: När du bokar prov hos Trafikverket har du förtur till två teoriprov och två körprov. Får du underkänt mer än två gånger på teoriprovet eller körprovet blir det längre väntetid till respektive prov.

När släpps tider för körprov?

Det kan dröja i upp till två till tre månader innan en tid finns. Men är man aktiv på bokningssidan så kan det gå fortare. Trafikverket har fått ställa om sitt arbetssätt kring förarproven på grund av corona. Färre elever i salarna med längre avstånd till varandra och salarna rengörs efter varje provtillfälle.

Får man använda bilens hjälpmedel på uppkörning?

Vilka hjälpmedel får jag använda under provet? – Inga hjälpmedel är tillåtna, så studera ordentligt innan!

Får man använda farthållare på uppkörning?

Nej nej nej, farthållaren slås av automatiskt så fort du bromsar/kopplar eller gasar. Detta på grund av säkerhet. inga undantag. Samt så slås dem på manuellt av föraren.

Vad händer om man kuggar uppkörningen?

Den vanligaste anledningen till att man kuggar är inte att man gör ett specifikt fel, utan att man ger ett osäkert intryck och kanske gör flera mindre förseelser. Gör man fel behöver man inte känna att allt är kört (hehe), man kan klara uppkörningen ändå.

Share this post