Ny

Far man prata i horlurar nar man kor bil?

Får man prata i hörlurar när man kör bil?

Svar på din fråga: Det innebär alltså att lagen inte hindrar förare från att använda sig av olika typer av hörlurar. Jag rekommenderar däremot att du inte använder dig av hörlurar i form av headset, alternativt brusreducerande hörlurar.

Hur många använder hörlurar?

Enligt en undersökning från If har varannan svensk på sig hörlurar när de befinner sig i trafiken, trots att det ökar risken för olyckor. Bland unga är siffran ännu högre. På bussen, på gymmet och i affären – vi är många som lyssnar på något nästan var vi än går.

Får man prata i telefon med hörlurar?

Från och med den 1 februari 2018 får du inte använda din mobil när du kör om du håller den i handen. Förbudet gäller också annan kommunikationsutrustning som hålls i handen.

Får man köra bil i foppatofflor?

Lag (1999:354) om förbud mot foppatofflor vid bilkörning, är lagen som styr detta. Observera att foppa-kopior går bra (så kallade gretzky-tofflor), då de per definition inte är foppa-tofflor.

Får man köra bil barfota i Sverige?

– Du har rätt att det är att anse som vårdslöshet i trafik och är brottet att anse som normalgraden så är det dagsböter som utfärdas av åklagaren/domstolarna. Därefter får Transportstyrelsen kännedom om domen och handlägger ärendet vidare, de hanterar eventuellt ett körkortsåterkallande.

Kan man lyssna på musik när man cyklar?

Det är förbjudet att lyssna på musik när du cyklar Inte sant! Du är tillåten att bära hörlurar och lyssna på musik medan du cyklar – förutsatt att du fortfarande kan höra trafiken omkring dig. Så länge cyklisten kan observera trafiken är musik inga problem alls!

Vad är böter för att prata i mobiltelefon?

Skulle det visa sig att du vid tillfället använde telefonen eller annan kommunikationsutrustning, kan du dömas till böter. Från och med 1 oktober 2018 kan polisen bötfälla direkt om en person stoppas för att ha rattsurfat. Bötesbeloppet är 1 500 kronor.

Share this post