Blogga

Vad kravs for att kora for Uber?

Vad krävs för att köra för Uber?

Vanliga frågor från förare Vad krävs för att köra med Uber? Du måste vara så gammal som krävs för att köra i din stad, ha ett giltigt transportmedel och skicka in de dokument som krävs, inklusive ett giltigt taxikörkort och, om du är åkare, ett giltigt taxitrafiktillstånd.

Får man köra Uber i Sverige?

Komma igång. Om du är 21 år eller äldre, är EES-medborgare, har ett giltigt körkort (typ B i minst 2 år eller typ D) och vill köra i Stockholm, Göteborg eller Malmö, fortsätt läsa för att ta reda på hur du kör med Uber.

Hur tar man Taxileg?

Du ansöker om taxilegitimation via vår e-tjänst. Tjänsten kräver e-legitimation….Krav för taxiförarlegitimation

  1. Du ska vara minst 21 år gammal.
  2. Du har haft körkort med behörighet B i minst två år.
  3. Du ska uppfylla de medicinska krav som är nödvändiga med hänsyn till säkerheten för passagerare och andra trafikanter.

Hur mycket pengar kan man tjäna med Uber?

  1. Standardpris för leveranser. Vid varje leverans tjänar du en fast summa för upphämtning och avlämning och den tillryggalagda sträckan.
  2. Vid flera beställningar. Utöver standardbeloppen för upphämtning och sträcka tjänar du också pengar vid varje avlämning.
  3. Ökning.

Varför finns inte Uber i Sverige?

Sverige hade redan avreglerat sin taximarknad, men i de övriga länderna var antalet taxilicenser, reglerna för dessa och kraven på bilarna hårt reglerade. I stället för att anpassa sin verksamhet efter rådande lagstiftning satte sig Uber över den, inklusive den svenska mer liberala, visar rapporten.

Var finns Uber i Sverige?

I Sverige finns tjänsten i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad är Uber Comfort?

Vilka funktioner finns tillgängliga på Uber Comfort? Utöver extra benutrymme på varje resa kan du efter att du har beställt informera din förare om dina resepreferenser vad gäller exempelvis temperatur och samtal. Var finns Uber Comfort tillgängligt?

Share this post