Ny

Vad hander om man kommer forsent till tandlakaren?

Vad händer om man kommer försent till tandläkaren?

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du har lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Med anledning av den rådande coronaviruspandemin ska du inte komma till tandvården om du känner dig sjuk, förkyld eller har luftvägsbesvär.

När var mitt senaste tandläkarbesök?

Du får läsa din egen journal Oftast kostar det ingenting. Ibland kan du få betala en avgift, särskilt om det också ingår kopiering av röntgenbilder. I flera regioner kan du även läsa din tandvårdsjournal på nätet, genom att logga in på 1177.se.

Kan Folktandvården neka vård?

Inom den vanliga sjukvården är det ingen som nekas vård, oavsett att man skulle ha flera obetalda patientavgifter. Men hos Folktandvården är reglerna tuffare. Den som har obetalda patientavgifter hos folktandvården nekas vidare behandling tills de gamla räkningarna är betalda.

Hur mycket kostar en missad tid hos tandläkaren?

Om du inte kommer. Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad. För barn och ungdomar kostar det från 200 kronor och för vuxna från 360 kronor.

Vart kan jag se min Tandläkartid?

Genom att logga in på 1177.se kan du göra dina vårdärenden. Vad du kan göra varierar mellan olika mottagningar. Du kan till exempel boka, omboka eller avboka en tid. Du kan också se dina bokade tider samlade i en lista.

När blir man kallad till Folktandvården?

Efter tjugotre års ålder måste du betala din tandvård själv. I de flesta län, däribland Stockholm, fortsätter du sedan att bli kallad till tandläkaren för rutinundersökningar som vanligt. Om du tackar nej till en undersökning är det dock vanligt att du blir avskriven och inte kallas någon mer gång.

Vad ska man tänka på när man väljer tandläkare?

Välja eller byta klink för dig som är vuxen Vill du gå till oss på Folktandvården ska du kontakta den klinik du är intresserad av. Det gäller även om du vill byta mellan våra kliniker. Har du Frisktandvård måste du flytta med avtalet, det gör du genom att kontakta kliniken där du har ditt avtal.

Vad är Karensbelopp?

– När man har varit på första besöket och tandläkaren har rapporterat in till oss så startar den här ersättningsperioden och då är det ett karensbelopp på 3000 kronor som man måste betala själv fullt ut, berättar Bosse Wahlström, verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan.

Share this post