Rekommendationer

Hur bygger man bra relationer?

Hur bygger man bra relationer?

Fem tips du inte får missa om du vill skapa värdefulla relationer

  1. Var generös: ”att ge är det nya ta” ”Att ge är det nya ta” skriver Magnus Jennefelt i sin bok: The Corporate Rock Star.
  2. Var en bra lyssnare.
  3. Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.
  4. Fira när andra lyckas.
  5. Fokusera på de som ger dig energi.

Hur får man en bra relation med sin mamma?

Om mamma väljer andra framför dig och din familj Hon har rätt att göra andra saker än det du förväntar dig. Försök att acceptera hennes val. Du kan också prata med henne och berätta att du skulle uppskatta om hon kunde välja dig och barnbarnen lite oftare – och självklart respekterar du hennes beslut.

Hur skapar man en god relation?

Tvärtemot vad många tror så skapas goda relationer genom att vi vågar visa oss sårbara. Vi behöver därför acceptera oss själva och varandra för dem vi är – med våra brister och svagheter – såväl som med de styrkor vi har och de framgångar vi når.

Måste man gilla sina föräldrar?

Det finns många myter om relationen mellan barn och mamma; ”Man måste älska sin mamma”, ”Man måste förlåta henne – oavsett vad hon gjort”, ”Det finns ett unikt band mellan mamma-barn” etc. Myterna leder ofta till skuld och skamkänslor hos personer som inte känner igen sig i dessa beskrivningar av relationen.

Hur är man en bra far?

En bra pappa är närvarande och verkligen intresserar sig för barnet. Det är skönt att vara tillsammans med honom för han är både lekfull, kramgod och snäll och har ett bra tålamod, säger von Koskull.

Hur förlåter man sina föräldrar?

Säg till dem att det inte handlar om uppgörelser utan just detta, att du vill få deras hjälp att få svar på det som du inte förstår. För att slippa hitta svaren själv. Vilket ditt grubblande handlar om. Att det du vill är kunna lägga det som hände bakom dig.

När en förälder sviker?

Kanske dricker föräldern för mycket, mår dåligt psykiskt eller fysiskt eller har annat i livet som gör det svårt? Det gör ju det inte mer okej att bli sviken, men det brukar vara viktigt att påminna sig om att det inte är ens fel när en förälder sviker.

När man tröttnat på sin man?

Känner du dig less, kan det vara en bra början att unna dig lite mer egentid och tid för dina egna hobbies, relationer och drömmar. Att inte alltid vara tillgänglig kan dessutom tända gnistan i förhållandet igen och du kan känna att du hittar tillbaka till din egen, inre kärna. Mår du själv bättre har du mer att ge.

Share this post