Populära

Vad ska en internrevisor gora?

Vad ska en internrevisor göra?

Vad ingår egentligen i uppdraget? Revisorn är medlemmarnas kontrollant i fråga om hur styrelsen sköter sitt uppdrag och är därmed en nyckelperson i föreningen. Det är viktigt att en revisor förstår hur arbetet ska utföras för att det på bästa sätt ska gynna föreningens och medlemmarnas intressen.

Vad gör en revisor i en förening?

En föreningsrevisors uppgift är att under löpan- de verksamhetsår granska styrelsens arbete så att stadgar följs och att styrelsen arbetar utifrån de beslut som fattats på föreningens årsmöte.

Varför gör man internrevision?

Varför gör man en intern revision? En internrevision visar hur verksamheten ser ut vid en viss specifik tidpunkt. Det är viktigt att komma ihåg att en sådan granskning inte visar hela bilden. Syftet är att ge organisationen möjlighet att hitta vägar till förbättring och effektivisering av arbetet.

Varför bli internrevisor?

Varför tycker du man ska plugga till revisor? Rollen som revisor är varierande. Man får arbeta med och träffa många olika personer, både kollegor och kunder samt se olika företag och branscher. Många personer förvånas av att revisoryrket är så socialt – det trivs jag verkligen med.

Vad gör en internrevisor Brf?

Granskningen avser främst ekonomisk kontroll (siffergranskning) och förvaltningskontroll (att styrelsen sköter sitt uppdrag). I förvaltningskontrollen ingår att revisorn även granskar den tekniska förvaltningen och kontrollerar att styrelsen ser till att byggnader och mark sköts på ett tillfredsställande sätt.

Måste en bostadsrättsförening ha en internrevisor?

En bostadsrättsförening måste ha minst en revisor. Revisorn väljs av föreningsstämman om inte något annat är bestämt i stadgarna. I de flesta fall behöver revisorn inte anmälas till Bolagsverket.

Vad är en revisionsrapport?

Vad är en revisionsrapport? Revisorernas uppgift är att varje år granska den verksamhet som bedrivs inom styrelsers och nämnders verksamhetsområden. När revisorerna granskat en verksamhet, sammanställer de sin granskning i en revisionsrapport, som sänds till berörda styrelser och nämnder.

Vem utför internrevision?

Vem utför internrevision? Revisionen utförs oftast av egen personal, där de som internrevisorer intervjuar delar av organisationen som de själva inte arbetar inom. I det fall organisationen är liten och har svårt att genomföra intervjuer med opartiskhet och objektivitet kan man ta in extern hjälp för internrevisionen.

Share this post