Allmänning

Vad betyder kvartsfart?

Vad betyder kvartsfart?

Kvartsfart innebär att du ska lägga ca 10 timmar i veckan på studierna. En termins studier på kvartsfart ger 7,5 högskolepoäng om du klarar alla moment.

Hur stora är klasserna på universitet?

Storleken på klassen skiljer sig mellan de olika utbildningarna. På mitt program var vi 80 stycken när vi började, medan på andra program har de varit nästan 200 studenter. Du kan säga adjö till din klass på 30 personer.

Vad är G2 nivå?

Kurser skall enligt högskoleförordningen delas in i grundläggande (G) resp. avancerade (A) nivå. För att uttrycka den successiva fördjupningen inom grundnivån har införts två subnivåer, G1 och G2, där den högre nivån (G2) kräver ca 80-90 hp i relevanta kurser.

Vad innebär studietakt 50?

Du kan ha rätt till studiemedel eller studiestartsstöd för studier på heltid (100 procent) eller deltid (50 eller 75 procent). Om du studerar mindre än 50 procent har du inte rätt till studiemedel eller studiestartsstöd.

Hur många veckor är en 7 5 hp kurs?

Exempel: du vill läsa en 7,5-poängskurs och det passar dig bäst att starta vecka 26. Eftersom 1,5 hp motsvarar 1 veckas heltidsstudier blir kurslängden 5 veckor (och slutdatumet därmed vecka 30) om du läser i 100% studietakt.

Vad är en utbildningsform?

Enligt en internationell standard är utbildningssystemet som regel indelat i grundskola (eller primärskola), sekundärskola (ett stadium motsvarande gymnasieskola), och högre utbildning, som kan vara högskola eller universitet. Till detta kommer utbildning under tidig barndom, förskola.

Vad finns det för olika yrken?

På de 24 branschsidorna finns information och länkar som gäller branschen där ditt drömyrke finns.

  • Administration & ekonomi.
  • Bygg & anläggning.
  • Data & IT.
  • Djursjukvård.
  • Fordon & Transport.
  • Försäljning, inköp & marknad.
  • Hantverk.
  • Hotell, restaurang & turism.

Hur mycket svårare är universitet än gymnasiet?

Universitetet ställer högre krav Tempot är högt och du behöver lägga ned mycket tid på dina studier. Studierna vid universitetet kan vara en utmaning och det krävs mycket arbete för att klara av dem. Det är också en del av att läsa på universitetet – det ska vara svårt för att du ska lära dig något.

Hur många sidor per högskolepoäng?

Riktmärket för litteraturens längd inom Samhällsvetenskapliga fakulteten är 160 sidor per högskolepoäng. För en kurs på 7,5 hp innebär det totalt 1200 sidor, för en kurs på 9 hp 1440 sidor och 15 hp 2400 sidor.

Vad betyder D nivå?

Nivå A till C motsvarar dagens grundnivå, D dagens avancerad nivå, och F dagens forskarnivå.

Share this post