Blogga

Nar kan man ansoka om anstand?

När kan man ansöka om anstånd?

Du kan få anstånd för redovisningsperioder januari 2020–januari 2021 samt oktober till december 2021. Med det menas skatter och avgifter som du redovisar för de här månaderna. Den första månaden du kan få anstånd för är januari 2020, de arbetsgivaravgifter/avdragen skatt du redovisade i februari.

Vad betyder bevilja anstånd?

Anstånd ett formellt tillstånd att skjuta upp utförandet av viss handling, t ex en betalning.

Hur ansöker man om anstånd?

Det finns flera sätt att ansöka om tillfälligt anstånd men du får beslutet snabbast om du använder tjänsten Ansök om tillfälligt anstånd med skatteinbetalning genom att logga in på Mina sidor på skatteverket.se.

Hur förlänger man anstånd Skatteverket?

Från 8 februari kan företag beviljas anstånd nio redovisningsperioder och för redovisningsperioder som infaller under oktober till december 2021. Dessutom föreslår regeringen att företag kan få möjlighet att förlänga anståndstiden för skatteanstånd som beviljats under pandemin med ytterligare som längst 24 månader.

Kan man betala moms senare?

Små företag som har lägre momspliktig omsättning än 1 miljon kronor per år kan välja att redovisa momsen en gång om året, kvartalsvis eller månadsvis. Mindre företag som har momspliktig omsättning mellan 1 miljon och 40 miljoner per år kan välja att redovisa momsen en gång per kvartal eller en gång per månad.

Vad är betalningsanstånd?

Betalningsanstånd innebär att du betalar tull och eventuella andra skatter och avgifter i efterhand. Du får anstånd med betalningen upp till 30 dagar.

Hur många anstånd kan man få?

För företag som vill ansöka om anstånd Anstånd för moms som redovisas månadsvis respektive kvartalsvis kan beviljas för högst nio respektive tre redovisningsperioder. När det gäller anstånd för moms som redovisas helårsvis så kan anstånd lämnas för högst två redovisningsperioder.

Hur bokföra tillfälligt betalningsanstånd?

För att erhålla betalningsanstånd får företaget betala en avgift på 0,3 % och en ränta på 1,25 % på det sammanlagda belopp som företaget får anstånd med. Varken räntan eller avgiften är skattemässigt avdragsgilla. Om skatten redan är betald kan den återbetalas om företaget får anstånd.

Hur länge kan man få anstånd med deklarationen?

Sista dag för att ansöka om anstånd med att lämna deklarationen för inkomstsåret 2021 är den 2 maj 2022. Som enskild näringsidkare kan du ansöka om och få anstånd med att lämna Inkomstdeklaration 1 direkt på Mina sidor. Då kan du få anstånd till den 16 maj.

Vad innebär betalningsanstånd?

Share this post