Allmänning

Kan man resa med uppehallstillstand till Turkiet?

Kan man resa med uppehållstillstånd till Turkiet?

För personer med afghansk, syriansk eller irakisk nationalitet, men med svenskt uppehållstillstånd, behövs visum till Turkiet och vi på Visum Turkiet hjälper er gärna att fixa det. När man reser till Turkiet är det ett krav att ha ett giltigt pass eller giltigt resedokument.

Vilka intyg krävs för resa till Turkiet?

Särskilda inresebestämmelser. Turkiska myndigheter ansvarar för information om inresereglerna, som kan ändras med kort varsel. -Ett officiellt intyg som visar att resenären har genomgått covid-19 under de sista 6 månaderna. Observera att det, utöver PCR-test, råder osäkerhet kring vilka intyg som i praktiken godkänns.

Vad är Ikamet?

Ett uppehållstillstånd (İkamet) är ett dokument som låter dig lagligt vistas i Turkiet i 1 till 2 år utan att lämna landet. İkamet kan förnyas så många gånger du vill. İkamet ger dig inte rätt att arbeta i Turkiet, det är olagligt och har ett utvisningsstraff (men du kan få ett arbetstillstånd separat).

Vad krävs för att bli turkisk medborgare?

Dokument som krävs för turkiskt medborgarskap

  • Ansökningsblankett.
  • Giltigt pass.
  • 4 foton i passstorlek av varje familjemedlem i din familj.
  • Födelseattest.
  • Uppehållstillstånd eller giltigt turistvisum i ditt pass.

Kan man åka till Turkiet med ID kort?

Svenska medborgare ansöka om nationellt id-kort på de svenska utlandsmyndigheterna. Av kortet framgår att du är svensk medborgare. Det har en giltighetstid på fem år och är utfärdat på svenska och engelska. Med det nationella id-kortet kan du sedan 1 juli 2015 resa inom hela EU.

Kan man åka till Turkiet med främlingspass?

Du kan endast använda dem för utresa eller genomresa genom Turkiet. De rosa provisoriska passen som utfärdas av polismyndigheten i Sverige är dock giltiga och du kan både resa in och ut ur Turkiet med ett sådant pass. Observera att främlingspass inte räknas som svenska pass.

Vilka länder måste ha visum till Turkiet?

Alla svenska medborgare som reser till Turkiet behöver inte ansöka om ett visum om de tänker stanna i landet i upp till 90 dagar. Som svensk medborgare har du rätt att befinna dig i Turkiet sammanlagt 90 dagar utan visering på en period av 180 dagar.

Vad är hes code?

Vad är en ” HES-kod ”? HES är initialerna för ” Hayat Eve Sığar ”, som översätts till Livet hemma. Den här kodens främsta syfte är att tala om/spåra vem som bär viruset.

Vad kostar Ikamet i Turkiet?

Turkisk lag gör att utlänningar har samma möjligheter för att starta eget bolag som turkiska medborgare. Man kan starta upp bolaget ensam eller med en partner (partnern kan både vara turkisk medborgare eller utlänning). De formella kostnaderna vid uppstart av ett bolag är runt 1200 Euro.

Hur ansöker man visum till Turkiet?

Passet måste vara giltigt 150 dagar vid ankomsten till Turkiet.

  1. Alla som ska söka E-visum, klicka här: www.evisa.gov.tr.
  2. E-Mail: [email protected].
  3. Hemsida: www.stokholm.be.mfa.gov.tr.

Share this post