Trendig

Ar det latt att fa jobb som personlig tranare?

Är det lätt att få jobb som personlig tränare?

Innan du bestämmer dig för att utbilda dig till PT undrar du antagligen hur svårt det är att få jobb som personlig tränare. Med rätt PT utbildning är svaret: inte svårt alls! Faktum är att just nu skriker branschen efter personliga tränare.

Hur lång tid tar det att bli PT?

PT Utbildning – Bli Personlig Tränare på 5 veckor – Axelsons Institute.

Kan man försörja sig som PT?

Som anställd PT har man en helt provisionsbaserad lön, och ju fler PT-timmar man säljer under en månad, desto mer får man för varje arbetad timme den månaden. För att kunna försörja sig på jobbet gäller det att få en tillräckligt stor kundkrets och att ständigt ragga nya kunder.

Hur mycket tjänar man på ett gym?

31 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket kan man tjäna som personlig tränare?

Arbetar du 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag – fredag, och ledig under helgen) kan du tjäna mellan 500-600.000 kr per år, eller ca. 42.000 – 50.000 kr i månaden. Ökar du med en eller två kunder per dag eller jobbar någon dag i helgen, kan du snabbt tjäna ännu mer.

Finns det jobb som personlig tränare?

Det finns många olika vägar att gå när du är utbildad personlig tränare. Du kan jobba på gym, driva eget, coacha online och arbeta med företagsfriskvård. Här ger vi dig några av de vanligaste arbetsformerna som personlig tränare.

Är personlig tränare ett bra jobb?

Vad tjänar jag som PT? Detta varierar beroende vilken anställningsform och hur mycket erfarenhet du har. Enligt framtid.se är genomsnittslönen 30 400 kronor i månaden före skatt. Vi har däremot elever som tjänar betydligt mer än så bara ett år efter utbildningen.

Hur är det att jobba som personlig tränare?

Personlig tränare, PT kallas även för fystränare eller fysinstruktör, lägger upp och genomför individuellt anpassad fysisk träning med en kund på träningscenter eller inom rehabilitering och friskvård. Även kost- och näringsråd ingår. En personlig tränare bör du ha god kunskap om träning och idrottsnutrition.

Vad krävs för att bli en personlig tränare?

Du kan till exempel läsa PT-utbildningar på Yrkeshögskolan, folkhögskolor eller via utbildningar som anordnas av gym och träningsanläggningar. Men du kan även studera på högskola under tre år vilket öppnar upp för jobbmöjligheter på högre nivå som till exempel friskvårdskonsulent.

Vad tjänar en PT per timme?

Som ni ser är det ganska svårt att svara på vad en personlig tränare tjänar i lön. Allt mellan 150kr/timme som anställd till över 1000kr/timme som egen företagare. Vad som dock är säkert är att det är ett otroligt roligt jobb och när du fått upp en stor klientbas kommer du dessutom tjäna bra pengar på yrket.

Är PT värt?

En PT kan minska risken för skada. En skada kan förstöra ett träningsprogram och orsaka så mycket motgång att du kan förlora fart och din beslutsamhet att fortsätta träna. En bra tränare hjälper dig att göra övningar korrekt så att du inte kommer att skada dig själv.

Vad tjänar en Gruppinstruktör?

Även om man är anställd som gruppträningsinstruktör är lönen alltid helt baserad på den ersättning man får för gruppassen, vilket i dag är 175 kronor i ingångslön för ett pass på 30 minuter.

Hur mycket kostar en PT utbildning?

Vad kostar det att bli PT hos Active Education?? Undervisningskostnaden ligger mellan 44.900 – 52.900 kr per termin (5 månader), beroende på vilket utbildningspaket du väljer. En administrationsavgift på 2500 kr tillkommer på samtliga utbildningar.

Hur lång tid tar det att bli personlig tränare?

Det finns ingen maxtid för hur lång tid utbildningen får ta. Det tar ca 16 veckor att bli klar med utbildningen.

Share this post