Allmänning

Hur lange star man som reserv?

Hur länge står man som reserv?

Gränsen på när utbildningarna inte längre tar in nya personer brukar gå vid cirka ”en månad in på utbildningen”, men kan också variera från en utbildning till nästa.

Vilken tid kommer besked om antagning?

Ansökan till universitet och högskola inför höstterminen 2022 öppnar den 15 mars och stänger den 19 april – men vad händer sen? Den 12 juli kommer äntligen det första antagningsbeskedet.

Hur funkar studieuppehåll?

Studieuppehåll innebär att en student gör ett uppehåll i studierna och tänker återuppta dem vid ett senare tillfälle. Enligt Högskoleförordningen får en högskola, om det finns särskilda skäl, i enskilda fall besluta att den som är antagen till utbildning vid högskolan får fortsätta sina studier efter studieuppehåll.

Hur går antagning till universitet till?

Minst 1/3 av platserna går till sökande som har sökt på betyg (gymnasiebetyg eller omdöme från folkhögskola). Minst 1/3 av platserna går till sökande som har sökt på högskoleprovsresultat. Högst 1/3 av platserna ges till sökande som prövas utifrån högskolans urvalskriterier, t. ex.

Vad är en bra reservplats?

Räcker min reservplats för att bli antagen? Det går inte att ge ett definitivt svar på den frågan. Du står som reserv för att andra har blivit antagen före dig. Med andra ord hänger det på att någon annan tackar nej till sin plats för att du skulle komma före i kön.

När sker reservantagning?

Reservantagning är aktuellt när någon eller några som blivit antagna till en utbildning tackat nej till sina platser. Utifrån resultatet i urvalet kallas reserver i tur och ordning.

Vilken tid på dygnet släpps antagningsbeskedet?

Klockan 13 på torsdagen fick hundratusentals personer sina antagningsbesked till Sveriges universitet och högskolor. Och i år – i spåren av coronapandemin – är det fler än vanligt som antas. Totalt har 307 000 personer kommit in på en utbildning till hösten.

När kommer antagningsbesked vt 2021?

Anmälan till vårterminen 2022 (andra antagningsomgången)

15 september 2021 Anmälan öppnar på antagning.se och universityadmissions.se
9 december Antagningsbesked med svarskrav
15 december Sen anmälan öppnar
17 december Sista svarsdag
22 december Andra antagningsbeskedet

Hur länge kan man pausa studier?

Så ansöker du om anstånd med studier Du får skjuta på din studiestart högst 18 månader om det inte finns särskilda skäl för en längre tidsperiod. Om du är antagen som reserv kan du inte beviljas anstånd med studier.

https://www.youtube.com/watch?v=WJGwsf07wFA

Share this post